Borban sült csirke receptje

Borban sült csirke alatt ne azt értsék, hogy zsiradék nélkül sül a hús, hiszen csak borban készítve inkább főne, mint sülne a csirke! Hogy akkor miért pont borban sült az elnevezése? A receptből kiderül!

Fehérbort adunk a recept elkészítésekor a csirkéhez. Ettől egész más íze lesz, mint a hagyományos sült csirkének. Egy finom csirke recept a húsételek között, ha kipróbálják, meglátják!

Borban sült csirke hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke,
  • 12 dkg paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl fehérbor,
  • 0,5 csokor petrezselyem,
  •  evőkanál olaj,
  • só, ízlés szerint,
  • őrölt bors, ízlés szerint.

Borban sült csirke elkészítése

Borban sült csirke petrezselymes rizzsel

  1. A csirkét nyolc darabra vágjuk, megsózzuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  2. Beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot.
  3. Az egészet jól átpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük a fehérbort és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A csirkét kivesszük a sütőedényből, a levét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  5. Köretként párolt rizst adunk hozzá, amihez hozzáadhatjuk a megmaradt fél csokor petrezselymet – apróra vágva!

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top