Borban sült csirke alatt ne azt értsék, hogy zsiradék nélkül sül a hús, hiszen csak borban készítve inkább főne, mint sülne a csirke! Hogy akkor miért pont borban sült az elnevezése? A receptből kiderül!
Fehérbort adunk a recept elkészítésekor a csirkéhez. Ettől egész más íze lesz, mint a hagyományos sült csirkének. Egy finom csirke recept a húsételek között, ha kipróbálják, meglátják!
Borban sült csirke hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1,5 kg csirke,
- 12 dkg paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl fehérbor,
- 0,5 csokor petrezselyem,
- evőkanál olaj,
- só, ízlés szerint,
- őrölt bors, ízlés szerint.
Borban sült csirke elkészítése
- A csirkét nyolc darabra vágjuk, megsózzuk és kevés olajban pirosra sütjük.
- Beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot.
- Az egészet jól átpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük a fehérbort és fedő alatt puhára pároljuk.
- A csirkét kivesszük a sütőedényből, a levét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
- Köretként párolt rizst adunk hozzá, amihez hozzáadhatjuk a megmaradt fél csokor petrezselymet – apróra vágva!
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: kedvenc-receptek.hu