A krémlevesek közül talán a burgonyakrémleves az amire gondolnánk utoljára, ha a család egy tartalmas levest kívánna enni. Pedig nagyon finom – különösen sonkával tálalva! Levesünk pikantériáját – a pármai sonka mellett – a recepthez használt mogyoró adja. És az elkészítése sem bonyolult!
A sonkát csak tálaláskor adjuk a leveshez, a babérlevelet pedig óvatosan tegyük bele, mert menet közben majd ki is kell venni!
Burgonyakrémleves sonkával receptje
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dkg vaj,
- 4 dl tyúkhúsleves,
- 5 dl tej,
- 3 babérlevél,
- 2 teáskanál apróra vágott mogyoró,
- 4 teáskanál olaj,
- 4 szelet pármai sonka,
- apróra vágott petrezselyem, őrölt fehér bors, só
Burgonyakrémleves elkészítése sonkával
- Egy fazékban az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a vajban 3 percig pároljuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és 2 percig tovább pároljuk.
- Ráöntjük a húslevest meg a tejet, beletesszük a babérleveleket és közepes tűzön 20 percig főzzük.
- A mogyorót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd az olajjal összekeverjük.
- A babérlevelet kivesszük, és a levest botmixerrel pürésítjük.
- Belekeverjük a mogyorót és sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.
- Tálaláskor beletesszük a kisebb darabokra (csíkokra) vágott sonkát és petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!