Diós-mákos bejgli receptje

Megosztom…Share on Facebook5Share on Google+1Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Karácsonyi bejgli receptje minden háziasszonynak van, de ismerjék meg a miénket is! Egy kipróbált ünnepi sütemény a Csibészke magazinban. Mindegy, hogy mákot vagy diót használunk, a receptet praktikusan állították össze.


A családi magazin cikke itt folytatódik!

Diós-mákos a receptben most azt jelenti, hogy vagy az egyik, vagy a másik, semmi esetre sem együtt kerül a bejglibe a kettő! A hagyományt tisztelő karácsonyok elmaradhatatlan kelléke a bejgli, amit mindig kéznél kell tartani, mert bármilyen illusztris vendéget megkínálhatunk vele.

Diós-mákos bejgli a karácsonyi asztalra

Diós-mákos bejgli a karácsonyi asztalra

Diós-mákos bejgli hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

TésztaKarácsonyfa

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tej,
  • 1,5 dkg élesztő,
  • só.

Töltelék

  • 20 dkg cukor,
  • 20 dkg darált dió vagy mák,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg méz,
  • 1 citrom héja,
  • 5 dkg vaníliáscukor,
  • 3 dl tej.

Diós-mákos bejgli elkészítése

  1. A lisztet vajjal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a porcukorral, és csipetnyi sóval együtt tésztát gyúrunk belőle.
  2. Négy cipót formálunk, letakarjuk, és a hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a cukrot a tejjel, a vaníliáscukorral, a reszelt citromhéjjal és a mézzel felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, a mazsolát, jól összekeverjük, hűlni hagyjuk.
  5. A cipókat egyenként kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és szorosan feltekerjük.
  6. Tojássárgájával megkenjük a rudak tetejét, meleg helyen fél órát pihentetjük, majd a tojásfehérjével megkenjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  7. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Apró fortélyok a bejglikészítéshez: Amikor a bejglihez dió és máktölteléket készítünk, előfordulhat hogy túl lágyra sikerül. Ekkor kevés darált kekszet szórjunk bele, ez magába szívja a felesleges nedvességet, így nem reped ki a süteményünk teteje.

Mindig kihűlt tölteléket tegyünk rá!

Jó étvágyat kívánunk az ünnepi süteményhez!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

 

Megosztom…Share on Facebook5Share on Google+1Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Itt vagyunk: Csibészke családi magazin >> Receptek kategória >> Diós-mákos bejgli receptje

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>