Képviselőfánk receptje

Megosztom…Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Először elkészítjük a képviselőfánk tésztát, diónyi halmocskákat képezünk belőle a sütőpapíron, majd megsütjük. Ezután megtöltjük az előre elkészített puding alapú vaníliás krémmel és készen is van a képviselőfánk!

Képviselőfánk tészta sütőpapiron a tepsiben

A sütemény receptje részletesen

Hozzávalók

Képviselőfánk tésztája

  • 1,5 dl víz,
  • 1,5 dl olaj,
  • 15 dkg liszt,
  • 4 tojás

Képviselőfánk krém

  • 1 tojás,
  • 1 vanília puding,
  • 5 dl tej,
  • 4 evőkanál cukor.

A sütemény elkészítése

Tésztakészítés

  • A vizet az olajjal lábasban felforraljuk, ekkor beletesszük a lisztet, és kis lángon átkeverjük.
  • Levesszük a tűzről, egy kicsit várunk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük.
  • Addig keverjük, míg egyneművé áll össze a massza, mint egy sűrű puding.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú halmocskákat teszünk és keményre, zsemleszínűre sütjük.
  • A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni.
  • Ha kihűlt a tetejét levágjuk, krémmel töltjük.

Krém elkészítése

  • Kis tejjel, a tojás sárgájával simára keverjük a cukrot, a pudingport, beleöntjük a többi tejet, és megfőzzük.
  • A tojásfehérjét keményre verjük, és a forró pudingba belekeverjük.

A tetejét porcukorral meghintjük

Megosztom…Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Itt vagyunk: Csibészke családi magazin >> Receptek kategória >> Képviselőfánk receptje

A családi magazin legutóbbi hírei