A közönség nem hagyta kiesni a Soulwave együttest

Ha komolyan gondoljuk, hogy olyan dalt keres a verseny, melyet akár az utcán is dúdolgat az ember, akkor a Soulwave Kalandor című dalának mindenképp a legjobbak között a helye. A Dal 2017 válogatóján ismét előfordult, hogy a zsűri és a közönség eltérően értékelt egy-egy produkciót…

Radics Gigi See It Through című dala 43 pontot kapott a zsűritől és nézőktől és ezzel megnyerte A Dal 2017 harmadik, utolsó válogatóját szombaton. A kétség kívül erős előadás nem az a kategória, amit mondjuk egy asztalos, vagy egy kőműves munka közben dúdolgat: ezt a dalt csak kevesen tudták volna úgy előadni, mint Gigi.

Kik jutottak még tovább a zsűri döntésével? Pápai Joci, aki a roma gyökerekhez tért vissza zenéjével, Caramel elő is húzta a képzeletbeli táskájából a 10-es pontszámot. A Totovából hirtelen Tóth Gabi és Freddie Shuman feat. Lotfi Begivé lett formáció a Hosszú idők című számmal a zsűrit és a közönséget is meggyőzte. Remek volt a Zävodi + Berkes Olivér duó, akik a #háttérzajjal meglepték a tévénézőket. A viszonylag kevésbé ismert The Couple a Vége van című dallal okozott kellemes meglepetést és továbbjutást saját magának.

Tóth Gabi és Freddie Shuman feat. Lotfi Begi

Tóth Gabi zseniális előadása A Dal 2017 harmadik válogatóján

A Duna TV-n és a Duna World csatornán élőben közvetített harmadik válogatón a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag – Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Molnár Ferenc Caramel – mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt. Az első körös szavazás után a Kalandor című dal állt az utolsó helyen…

A közönség azonban nem hagyta kiesni a Soulwave együttest!

Soulwave: Kalandor (A Dal 2017 harmadik válogató) videó

A harmadik válogató hatodik továbbjutója tehát – a nézők szavazataival – a Soulwave előadásában a Kalandor című dal lett.

Az elődöntőbe már korábban bejutott a Leander Kills, a Roma Soul, Singh Viki, a Spoon 21, Henderson Dávid, Benji, a Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, a Peet Project, Chase, a Mrs Columbo és Szabó Ádám.

A Dal 2017 elődöntőit február 10-én pénteken és 11-én szombaton rendezik. A február 18-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 62. Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

Forrás: MTVA
Fotókredit: MTVA Kaszner Nikolett

Sztár:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

Tóth Bettina egy hajszállal maradt le a 2017-es X-Faktor döntőről

Az X-Faktor 2017 döntőbe jutott énekesei
Tóth Bettina párbaj után esett ki az X-Faktor döntő előtti utolsó adásában. A tehetségkutató szombati, hatodik élő showjában eldőlt tehát, kik lesznek az X-Faktor 2017 döntősei!
Tovább

Tanárok gyöngye 2. évad 7. rész tartalma

Tanárok gyöngye német komédia sorozat
Tanárok gyöngye 2. évad 7. rész 2017. december 2., szombat, 20:15-kor: Tesztoszteron szag a levegőben! Megalakul a suli box szakköre, Stefan számára azonban valódi...
Tovább

Korhatáros szerelem 1. évad 1. rész tartalma

Korhatáros szerelem magyar sorozat
Korhatáros szerelem 1. évad 1. rész 2017. december 2., szombat, 21:30-kor: A 13 részes romantikus vígjátéksorozat Budapesten játszódik, ahol a háromgyermekes anyuka ...
Tovább