A krumplis nokedli elkészítése röviden: főtt krumplit tojással, liszttel és vajjal keverjük, szaggatjuk kifőzzük. Tálaláskor szalonna töpörtyűjét, túrót teszünk rá. Lássuk részletesen a receptet:
A nokedlit általában köretként használjuk, itt azonban – túróval, szalonnával megbolondítva – mint főételt készítjük el.
A krumplis nokedli hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1,2 kg burgonya,
- 2 tojás,
- 10 dkg vaj,
- 40 dkg liszt
- 40 dkg tehéntúró,
- 1 dl olaj,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- só.
A krumplis nokedli elkészítése
- A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük.
- Összekeverjük a tojással, vajjal, liszttel.
- Nagy edényben – bográcsban – sós vizet forralunk, majd olajba mártott kanállal galuskákat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe szaggatva kifőzzük.
- Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrő kanállal kiszedjük.
- A kitálalt galuska tetejére tesszük a túrót, gazdagon meghintjük a kisütött szalonnapörccel, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Recept forrása: kedvenc-receptek.hu