Krumplis nokedli receptje

A krumplis nokedli elkészítése röviden: főtt krumplit tojással, liszttel és vajjal keverjük, szaggatjuk kifőzzük. Tálaláskor szalonna töpörtyűjét, túrót teszünk rá. Lássuk részletesen a receptet:

A nokedlit általában köretként használjuk, itt azonban – túróval, szalonnával megbolondítva – mint főételt készítjük el.

A krumplis nokedli hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg tehéntúró,
  • 1 dl olaj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • só.

A krumplis nokedli elkészítése

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük.
  2. Összekeverjük a tojással, vajjal, liszttel.
  3. Nagy edényben – bográcsban – sós vizet forralunk, majd olajba mártott kanállal galuskákat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe szaggatva kifőzzük.
  4. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrő kanállal kiszedjük.
  5. A kitálalt galuska tetejére tesszük a túrót, gazdagon meghintjük a kisütött szalonnapörccel, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Recept forrása: kedvenc-receptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top