Lisztes kovászos uborka receptje

Megosztom…Share on Facebook12Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

A kovászos uborkát odahaza mindig kenyérrel készítjük. De mi van akkor, ha épp nincs otthon kenyér, vagy csak olyan magos, teljeskiőrlésű, diétás, stb. van a kenyeres zsákban, amelyet nem akarunk kedvenc savanyúságunk készítéséhez felhasználni?

Kovászos uborka receptje a magazinban

A családi magazin cikke itt folytatódik!

A lisztes kovászos uborka receptje a magazinban

Ha nincs kenyerünk, nem kell lemondani a kovászos uborka készítéséről, kenyér helyett készíthetjük liszttel is! Készüljenek fel arra, hogy a savanyúság leve egy kissé zavaros lesz majd a lisztes kovászos uborkának, ám ez az ízét nem befolyásolja majd hátrányosan.

Lisztes kovászos uborka hozzávalói, elkészítése

Hozzávalókkovi-ubi

  • 3 kg uborka,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 evőkanál só,
  • pár szál kapor.

Lisztes kovászos uborka elkészítése

  1. Az uborkákat alaposan megmossuk, végeikből keveset levágunk, és héjukat hosszanti irányba bevagdossuk.
  2. Egy 5 l-es üveg aljára leszórjuk a lisztet, a sót, és beleállítjuk az üvegekbe az előkészített uborkát.
  3. Néhány szál kaprot teszünk közé, és a tetejére.
  4. Felöntjük hideg vízzel, és egy kistányérral letakarva, 3 napra napos helyre állítjuk.
  5. Utána légmentesen lekötjük.

A leve a liszttől kissé zavaros lesz, de az íze nagyon finom, ropogós. Tipp: fogyasztás előtt hűtse le, úgy az igazi!

Megosztom…Share on Facebook12Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Itt vagyunk: Csibészke családi magazin >> Receptek kategória >> Lisztes kovászos uborka receptje