A paradicsomos szó utal arra, hogy itt egy olaszos ételről lesz szó, egy hús nélkül készülő, ízletes tésztasalátáról, ami ebédre, vacsorára egyaránt kitűnő választás!
A tésztasaláták skáláján a vegetáriánus vonulatot képviseli az alábbi receptünk. A paradicsomos tésztasalátát hús helyett a markáns ízű olívabogyóval és főtt tojással dúsítjuk. Az ételt akár a böjti időszakban is bátran fogyasztható!
A paradicsomos tésztasaláta receptje:
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 6 főtt tojás,
- 50 dkg paradicsom,
- 10 dkg magozott olívabogyó,
- fél fej saláta,
Az öntet hozzávalói:
- 5 evőkanál olívaolaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál salátaecet,
- 1 evőkanál ketchup,
- 1 kávéskanál mustár,
- őrölt bors,
- só.
A paradicsomos tésztasaláta elkészítése
- Sós vízben kifőzzük a tésztát és egy evőkanál olívaolajjal összekeverjük.
- Kockára vágjuk a paradicsomokat,apróra tépkedjük a megmosott, megszárított salátaleveleket, hozzáadjuk a lecsöpögtetett olívabogyókat és a kihűlt tésztával együtt salátástálba tesszük.
- Mixeljük az öntet alapanyagait és hozzáadjuk a salátához.
- Felnegyedeljük a tojásokat, hozzáadjuk a salátánkhoz, borsozzuk, sózzuk, tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Egyik olvasónk szerint penne tésztával kell a paradicsomos tésztasalátát elkészíteni, mert úgy az igazi. A penne tészta – más néven tollhegy – tészta az alakjáról kapta a nevét, hiszen úgy néz ki, mint egy toll hegye (penna)…