Paradicsomos tésztasaláta

A paradicsomos szó utal arra, hogy itt egy olaszos ételről lesz szó, egy hús nélkül készülő, ízletes tésztasalátáról, ami ebédre, vacsorára egyaránt kitűnő választás!
Paradicsomos tésztasalátaA tésztasaláták skáláján a vegetáriánus vonulatot képviseli az alábbi receptünk. A paradicsomos tésztasalátát hús helyett a markáns ízű olívabogyóval és főtt tojással  dúsítjuk. Az ételt akár a böjti időszakban is bátran fogyasztható!

A paradicsomos tésztasaláta receptje:

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 6 főtt tojás,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 10 dkg magozott olívabogyó,
  • fél fej saláta,

Az öntet hozzávalói:

  • 5 evőkanál olívaolaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál salátaecet,
  • 1 evőkanál ketchup,
  • 1 kávéskanál mustár,
  • őrölt bors,
  • só.

A paradicsomos tésztasaláta elkészítése

  1. Sós vízben kifőzzük a tésztát és egy evőkanál olívaolajjal összekeverjük.
  2. Kockára vágjuk a paradicsomokat,apróra tépkedjük a megmosott, megszárított salátaleveleket, hozzáadjuk a lecsöpögtetett olívabogyókat és a kihűlt tésztával együtt salátástálba tesszük.
  3. Mixeljük az öntet alapanyagait és hozzáadjuk a salátához.
  4. Felnegyedeljük a tojásokat, hozzáadjuk a salátánkhoz, borsozzuk, sózzuk, tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Egyik olvasónk szerint penne tésztával kell a paradicsomos tésztasalátát elkészíteni, mert úgy az igazi. A penne tészta – más néven tollhegy – tészta az alakjáról kapta a nevét, hiszen úgy néz ki, mint egy toll hegye (penna)…

Scroll to top