A túróval töltött sonkatekercs előételként kiváló választás! A tejtermékek – ezen belül a túró – változatos felhasználásához egy tipp ez az ízletes sonkatekercs.
Hidegen fogyasztandó előétel. Lássuk a receptet!
Túróval töltött sonkatekercs receptje
Hozzávalók
- 40 dkg tehéntúró,
- 20 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 8 szelet gépsonka,
- fél csokor petrezselyem,
- 8 dkg aszpik (zselatinból),
- köménymag, pirospaprika, só.
Túróval töltött sonkatekercs elkészítése
- Az áttört túróhoz hozzáadjuk a lágy vajat, belekeverjük az apróra vágott hagymát és petrezselymet, köménymaggal, pirospaprikával és sóval ízesítjük.
- Fakanállal habosra keverjük, a kiterített sonkaszeleteket egyenletesen megkenjük és felgöngyölítjük.
- Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük.
- Olvasztott aszpikkal megkenjük, majd a hűtőszekrényben megdermesztjük.
- Paprikával, paradicsommal és péksüteménnyel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!