Új sorozat az AXN műsorán a Vészhelyzet: Los Angeles

Olvasói értékelés: 1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Még nics szavazat, légy az első!)
Loading...

A februárban debütáló Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) című sorozat az Egyesült Államok legleterheltebb sürgősségi osztályán játszódik.

Hirdetés:

Mihez kezd egy kórház sürgősségi osztálya, ahol folyamatos a vészhelyzet? Hogyan birkóznak meg az emberfeletti feladattal az orvosok és a nővérek? És legfőképpen, sikerül-e megmenteni a betegeket, akik a káosz közepén is csodában reménykednek?

Folyamatos vészhelyzet a sürgősségin

Los Angeles (Code Black) sorozat az AXN műsorán
Az AXN új sorozata egy ilyen sürgősségi osztály mindennapjait mutatja be, a Los Angeles-i Angels Memorial kórház azonban különbözik a többitől. Míg ugyanis egy átlagos intézményben évente ötször kell elrendelni a „fekete kódot” – más néven a vészhelyzetet, amikor már annyi a beteg, hogy a kórházban lévő erőforrások nem elegendő az ellátásukhoz – náluk 300 alkalommal.

Az igazi történetet feldolgozó, díjnyertes Code Black című dokumentumfilm alapján készült Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) az Egyesült Államok legleterheltebb sürgősségi osztályán játszódik. Ide érkezik négy új rezidens, hogy a részleg igazgatója, Dr. Leanne Rorish bevezesse őket emberfeletti munkájukba.

A gyakorló orvosok hamar megtanulják, hogyan álljanak helyt a nem mindennapi körülmények között, ahol az élet vagy halál néha perceken múlik és ahol a betegek néha csak a csodában reménykednek.

A Vészhelyzet: Los Angeles nézői a szívbemarkoló történetek mellett igazi sztárokat is láthatnak a képernyőn. A sürgősségi osztály vezetőjét az Oscar-díjas Marcia Gay Harden alakítja, a rezidensek legfőbb támaszát, Jesse Sallander főápolót pedig Luis Guzmán, akit a magyar nézők a Mint a kámforból, vagy a Narcosból ismerhetnek.

A sorozat írója Michael Seitzman, aki a több Oscar-díjra jelölt Kőkemény Minnesota forgatókönyvért felelős, producere pedig Ryan McGarry orvos, aki a sorozat alapjául szolgáló dokumentumfilmet rendezte, melyben saját, rezidensként szerzett élményeit mutatja be.

Vészhelyzet: Los Angeles február 6-tól minden hétfő este 21:00-kor az AXN műsorán.

Szinkronhangok:
Marcia Gay Harden (Dr. Leanne Rorish) – Kiss Erika
Luis Guzmán (Jesse Sallander) – Kerekes József
Melanie Chandra (Malaya Pineda) – Ruttkay Laura
Harry Ford (Angus Leighton) – Márkus Sándor
Benjamin Hollingsworth (Mario Savetti) – Szabó Máté
Angela Relucio (Risa Park) – Csuha Borbála
Raza Jaffrey (Dr. Neal Hudson) – Papp Dániel
Bonnie Somerville (Christa Lorenson) – Kis-Kovács Luca
Emily Nelson (Hannah Reynolds) – Kokas Piroska
Kevin Dunn (Dr. Mark Taylor) – Faragó András

Magyar szöveg: Jászberényi Ilona
Hangmérnök és vágó: Bederna László
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Orosz Ildikó
Produkciós vezető: Németh Napsugár

Ha tetszik, jelezd nekünk: