Az első Vámpír a világon – Vlad Tepes herceg

Történelmi hitelességre törekszik az új Dracula-film, a havasföldi Vlad Tepes herceg mítosza jövőre kerül a mozikba.

Már forgatják Vlad Tepes hiteles történetét

Belfast után már egy amerikai nemzeti parkban forgat az új Dracula-film stábja, a vadregényes, érintetlen táj Erdélyt helyettesíti. Az elmúlt években féltucatnyi Dracula-projekt fordult meg hollywoodi berkekben, de ez a produkció az egyetlen, amely eljutott a megvalósulásig. A többit vagy a stúdiók ejtették, vagy a leendő alkotók fogtak más munkába, és azért vérzett el a tervezett film.

Vlad Tepes Havasalföld fejedelme. A festmény a 16. századból származik, Ausztriában, Innsbruckban az Ambras-kastélyban látható.
Vlad Tepes Havasalföld fejedelme. A festmény
a 16. századból származik, jelenleg Ausztriában, Innsbruckban az Ambras-kastélyban látható. (Kép: Wikipedia)

A jövőre látható Dracula úgynevezett eredettörténet, vagyis azt meséli el, hogy a havasalföldi Vlad hercegből miként lesz a világ első vámpírja. (A munkacím ezért volt Dracula Year One, azaz Drakula – első év). Az alkotók minél nagyobb történelmi hitelességre törekednek, hogy a mítoszt hatásosan vezethessék vissza a gyökerekhez, bár azt nyilván nem fogják kidomborítani, hogy a szadista Vladnak a karóba húzás volt a hobbija.

Kezdők az alkotógárda tagjai

A produkció érdekessége, hogy mind az alkotók, mind a színészek többsége kezdőnek számít. A címszereplő Luke Evans eddig kisebb feladatokkal bizonyított, legutóbb például a Halálos iramban 6-ban láthattuk. A forgatókönyvírók, Matt Sazama és Burke Sharpless sem nagyon ismertek, a rendező Gary Shore pedig reklámklipeket készített eddig.

A Dracula című film várható hazai mozibemutatója 2014. augusztus.

Scroll to top