Budapestre is eljön az EURAXESS

Euraxess2014. március 24-én, hétfőn ér Budapestre az Unió álláskeresési és karrier-tanácsadói kampánybusza. A roadshow helyszíne a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

Az Európai Bizottság összeurópai tájékoztató kampányt indít az EURAXESS portál karrier-tanácsadási és álláskereső szolgáltatásainak a kutatók körében való népszerűsítése céljából. Az „EURAXESS – Kutatói mobilitás” elnevezésű roadshow 22 európai ország 29 városában (MEMO/14/145)kínál a kutatóknak és a tudományos pálya iránt érdeklődőknek munkavállalási, önéletrajz-írási és a munkavállalói jogokkal kapcsolatos tanácsadást. A közösségi médiában is erőteljesen megjelenő kéthónapos kampány a tervek szerint mintegy 100 000 diákhoz és fiatal kutatóhoz juthat el.

A kampánybusz brüsszeli leleplezése alkalmából Máire Geoghegan-Quinn, a kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos így nyilatkozott:

„Az EURAXESS megkerülhetetlenné vált az európai kutatói állásokra pályázók körében. Az EURAXESS konkrét információkkal és tanácsokkal segíti a kutatókat mind a munkahelyek, mind a finanszírozási lehetőségek felkutatásában. Az évente több mint 40 000 álláshirdetést kínáló és az elmúlt négy évben több mint egymillió, mobilitással kapcsolatos kérdést megválaszoló EURAXESS portál létfontosságú szerepet tölt be napjainkban, amikor a munkanélküliség társadalmaink legfőbb gazdasági kihívása.”

Az EURAXESS kezdeményezés Európa-szerte 40 résztvevő ország támogatását élvezi. A portálon egyetlen hozzáférési ponton keresztül érhetők el a különböző országokból érkező információk, és a 260-nál is több ügyintéző központ több mint 530 munkatársa személyre szabott tanácsadást is kínál.

Az EURAXESS honlapot 2013-ban közel 950 000 fő kereste fel, háromszor annyi, mint 2010-ben, és közel 9,6 milliószor tekintették meg. Az EURAXESS munkakereső szolgáltatásának jelenleg több mint 7 700 kutatói szervezet (vállalkozás, egyetem, kkv stb.) regisztrált tagja. A jelenlegi kampány célja tovább szélesíteni a résztvevők körét.

Forrás: Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete | 2014. március 04.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top