Dakota Johnson nagymamája mindenkit meglopott!

Tippi Hedren egy több mint ötven éves pszichothrillerben emeli el a másét. A szürke ötven árnyalata című film főszereplőjének világhírű nagyija a Madarak című filmmel vált igazi filmsztárrá, alakításáért Golden Globe-díjat nyert. Most azonban egy másik Aflred Hitchcock által rendezett filmjére hívjuk fel a figyelmet, melyet hamarosan bemutat a Duna TV.

Mielőtt azonban a filmre rátérnénk, tegyük tisztába a címben említett nagymama dolgot!

Tippi Hedren a Marnie főszerepében

Tippi Hedren színésznő első férje Peter Griffith színész volt, akitől egy lánya született, akit úgy hívnak, hogy Melanie Griffith. Igen, ő is filmsztár! Melanie miután felcseperedett négyszer is férjhez ment (eddig), Don Johnsonhoz például kétszer is. Kettejük szerelmének gyümölcse Dakota Johnson, napjaink egyik legnépszerűbb erotikus történetének női főszereplője.

Lássuk, milyen filmben szerepelt a nagyi!

Marnie – Alfred Hitchcock filmje

Marnie (Tippi Hedren – képünkön) elragadó külsejű, vonzó hölgy, akiről senki sem sejti, hogy hideg fejjel hajtja végre lopásait. Általában küllemét használva nyeri meg főnökei bizalmát, majd kirabolja őket és személyazonosságot változtat. Senkit nem szeret lován és édesanyján kívűl, de kettejük kapcsolatát is valami sötét, ki nem mondott titok feszélyezi.

Marnie újra munkát keres és talál is Mark Ruthelandnál (Sean Connery alakítja), a fiatal kiadónál, aki felismeri mint egyik régi ügyfele tolvaját. Ám ahelyett hogy feladná a lányt, elhatározza, hogy figyelni fogja. Erre a legjobb módszert választja, a lánykérést.

Alfred Hitchcock 1964-ben készült pszichothrillere Tippi Hedren második filmje. A világhírű rendező állítólag nem volt közömbös felfedezettje iránt, erről a színésznő meglepő részletességgel ír memoárjában. Állítólag zaklatta, majd Hedren elutasítása után a karrierjét veszélyeztette Hitchcock…

A Marnie című filmet 2017. február 27-én 00:30-kor vetíti a Duna TV. Korhatár: 12 év.

Forrás: MTVA

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top