Hamis márkajelzésű ruhák Budapesten

Több mint 11000 darab hamis ruhaneműt és táskát találtak a NAV pénzügyőrei Budapesten, iparjogvédelmi jogok megsértése miatt tettek feljelentést. A lefoglalásról készült videót saját Facebook oldalán osztotta meg a NAV – és bemutatjuk mi is.
Budapest, 2013. október 25., péntek (MTI)

Ruhákat, táskákat hamisítottak a fővárosban

Hamisított termékeket foglalt le a NAV
Hamisított termékeket foglalt le a NAV
Budapest, 2013. október 25.
(Kép:youtube)

Összesen 37 millió forint értékben hamis márkajelzésű ruhaneműket és táskákat, valamint a hamisításhoz használt varrógépet és címkéket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten.

A NAV pénteken a Facebook-oldalán azt közölte: a jogtalanul előállított termékek, illetve a hamisításhoz szükséges eszközök akkor kerültek elő, amikor a pénzügyőrök a napokban ellenőrzést tartottak a Kőbányai úton lévő raktárépületekben. Az akció során több mint tizenegyezer darab, különféle márkajelzésű hamisított ruhaneműt és táskát találtak.

A pénzügyőrök az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Iparjogvédelmi jogok megsértése – BTK

388. § (1) Aki a jogosultnak törvény, törvénnyel kihirdetett nemzetközi szerződés vagy európai uniós jogi aktus alapján fennálló iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát a) az oltalom tárgyának utánzásával vagy átvételével, b) az oltalom tárgyának utánzásával vagy átvételével előállított áru forgalomba hozatalával, vagy az ilyen áru forgalomba hozatal céljából való megszerzésével vagy tartásával megsérti, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A hamisított ruhák és a hamisításhoz használt címkék, eszközök videója

Kapcsolódó weboldalak

NAV
NAV Facebook oldala

Scroll to top