Jack Nicholson elfáradt, 76 évesen visszavonul a filmezéstől

Aki nem ismeri Jack Nicholsont, az nem ismeri közel 50 év legjelentősebb filmjeinek javát. A 76 éves színész ugyanis fél évszázados pályafutása során számtalan kihagyhatatlan moziban játszott főszerepet.

Kivételes képességű, ragyogó tehetség: Jack Nicholson

Ha csupán egy filmjét, történetesen az Eatswicki boszorkányok című mozit láttuk volna csak tőle – már akkor is pontosan tudnánk, hogy Jack Nicholson milyen klasszikus mesterségbeli tudással rendelkezik. De szerencsére jó néhány olyan maradandó alkotást kaptunk tőle pályafutása alatt, amelyek mind jobban erősítették: Nicholson kivételes képességű, remek, ámbátor öntörvényű színész.

Kivételes képességű, ragyogó tehetség: Jack Nicholson
Kivételes képességű, ragyogó tehetség: Jack Nicholson
(Photo by TRF_Mr_Hyde/Flickr)

Soha nem volt vele könnyű együtt dolgozni, pályatársai állítása szerint, de még ők is meghajoltak Jack személyisége és munkája előtt és végtelen, a munkával szembeni alázata előtt.

Nicholson azonban elfáradt, ami nem is csoda, hiszen az idén már 76. évét töltötte be – ebből 50 évet filmezett, forgatott. És elérkezett az a pillanat is, hogy immáron visszavonuljon a mozik világától. A legenda nyugdíjba megy. Csendben, mindenféle felhajtás nélkül. Többek között azért is, mert egyre többször szembesül vele, hogy emlékezete már korántsem a régi. Ismerősei szerint túlságosan gyakran felejti el, hogy mi történt vele percekkel azelőtt, de azt Jack Nicholson is beismeri, már képtelen hosszabb szövegeket megtanulni. Ideje hát búcsút venni!

A nyugdíjazás azonban nem jelenti azt, hogy a színész teljesen visszavonul a nyilvánosságtól, bár most inkább azt tervezi, hogy örömmel merül el a Sean Connery féle nyugdíjas klubban, bár igaz Sean sincs túl jó bőrben mostanában. De az a színész, aki a Szelíd motorosok, a Száll a kakukk fészkére, A postás mindig kétszer csenget, a Ragyogás, a Becéző szavak, a Lesz ez még így se! az Egy becsületbeli ügy, a Bakancslista mozikat tudja maga mögött (hogy csak néhányat említsünk munkái közül) talán már nyugodtan golfozhat akár hetekig is vagy épp csaphatja a szelet a nőknek, ha épp úgy hozza az élet…

(Forrás: hirado.hu)

Scroll to top