Michael Jackson haláláért nem a koncertszervező cég a felelős

Los Angelesben a bíróság elvetette a koncertszervező cég felelősségét Michael Jackson halála kapcsán. A procedúrának sokkal inkább a pénzhez, mint az igazság kiderítéséhez volt köze…
Forrás: hirado.hu/mti | 2013. október 03.

Jackson családja egymilliárd dollárt követelt

Michael Jackson a Bécsi koncertjén
Michael Jackson a Bécsi koncertjén
(Foto: Some rights reserved. Photo taken by Flickr/Zoran Veselinovic).

A koncertszervező céget nem terheli felelősség Michael Jackson halála miatt. A család most csaknem egymilliárd dollár kártérítéstől esett el.

Egyhangúlag elvetette a Los Angeles-i esküdtszék azt a vádat, hogy Michael Jackson utolsó koncertkörútjának szervezőjét, az AEG Live céget felelősség terhelheti a világhírű popénekes 2009-ben bekövetkezett haláláért, mert olyan orvosra bízta, aki túladagolta gyógyszereit.

A beadványt – amelynek tárgyalását a bíróság öt hónappal ezelőtt kezdte meg – Jackson családja nyújtotta be a szervező ellen, de szerdán kihirdetett döntésükben az esküdtek egyhangúlag elutasították. Az esküdtek álláspontja szerint az orvos, Conrad Murray – aki jelenleg börtönbüntetését tölti Jackson halála miatt – nem volt alkalmatlan a feladatra, amellyel megbízták.

Az AEG Live mindvégig azzal védekezett, hogy az orvost nem ők, hanem maga Jackson választotta. A cég ügyvédje a döntés ismertetését követően közleményt adott ki, amelyben kiemelte, hogy az esküdtszék teljes egészében ártatlannak minősítette a szervezőket az ügyben, és egyértelműen kimondta, hogy nem az AEG okozta a tragédiát.

A Jackson családot képviselő jogászok csalódottságuknak adtak hangot, és bejelentették, minden további jogi lehetőséget megragadnak, hogy keresetüket sikerre vigyék. A család egymilliárd dollárnyi kártérítést is követelt a cégtől, mert ennyire becsülték az énekes halála miatt meghiúsult koncertkörút bevételét.

Michael Jackson 50 éves korában, 2009. június 25-én halt meg Propofol kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. Conrad Murrayt 2011-ben négy év börtönre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top