Miskolc: fittyet hányt az egészségre

2012-ben született meg az a törvény, amely elsősorban a fiatalkorúak érdekében született. A célja az volt, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú dohányozzon, ne juthassanak cigarettához, ami végső soron előbb, vagy utóbb az egész társadalom közegészségügyi állapotának jelentős mértékű javulásához vezethet. Nem mindenki ért azonban egyet e nemes célokkal, vagy csak saját hasznát lesi, amikor fiatalkorúaknak árusít cigarettát, ráadásul adójegy nélkül!

Miskolcon cigarettát adott el fiatalkorúaknak egy nő
Miskolcon cigarettát adott el fiatalkorúaknak egy nő
(Foto: Some rights reserved. Photo taken by Fried Dough)

Fiatalkorúaknak adott el illegális cigarettát egy nő Miskolcon

– Egy 15 éves fiúnak adott el illegális cigarettát egy nő, akit tetten értek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a miskolci Búza téri piacon – mondta a szervezet észak-magyarországi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-nek.

Varga Zoltán kifejtette: az árusnál 138 doboz különböző márkájú ukrán cigaretta volt. A 49 éves nő a meghallgatásán elmondta, hogy a cigarettákat néhány nappal korábban egy másik miskolci piacon vásárolta, 410 forintért, és dobozonként 70 forintos haszonnal próbálta meg továbbértékesíteni.

A cigarettaárusokat segítő figyelők miatt civil ruhában járőröztek a NAV pénzügyőrei a Búza téri piacon, így érték tetten a fiatalkorúnak illegális cigarettát árusító nőt. A cigarettát lefoglalták.

Miskolc, 2013. november 20., szerda (MTI)

Kapcsolódó jogszabályok

2012. évi CXXXIV. törvény, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről
2003. évi CXXVII. törvény, a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól1

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top