Nujeen » Könyvajánló

Nujeen - Hogyan menekültem el a háború sújtotta Szíriából kerekesszékkelA Nujeen dokumentumregény Nujeen Mustafa és Christina Lamb közös műve. Christina Lamb újságíró, külügyi tudósító nevét az Én vagyok Malala című, világhírű mű társszerzőjeként ismerik az olvasók… Olvasd tovább a hirdetés alatt!

Megjelenés: 2017 április 14. A könyv kiadója: Athenaeum Kiadó.

Nujeen dokumentumregény tartalma

Hogyan menekültem el a háború sújtotta Szíriából kerekesszékkel

Christina Lamb újságíró, külügyi tudósító nevét az Én vagyok Malala című, világhírű mű társszerzőjeként ismerik az olvasók. A New York Times bestsellerlistáján előkelő helyen álló korábbi könyve után az írónő ezúttal ismét egy hősies fiatal történetét meséli el. A súlyos betegsége miatt mozgáskorlátozott, tizenhat esztendős lány, Nujeen Mustafa sorsát követi, aki drámai kalandok során át, kerekesszékhez kötve menekült el a háború dúlta Szíriából. Nujeen szinte leckét ad nekünk bátorságból, kitartásból és hitből. Hányattatásainak elbeszélésével az írónő szembesíteni akarja a jólétben és békében élő embereket korunk legnagyobb humanitárius katasztrófájával, a szíriai menekültválsággal.

A fiatal lány a háború poklából menekülve egy új élet reményében családjával együtt viszontagságos útra vállalkozott. Tizenhat hónap alatt tengeren és országúton, hajóval és busszal jutott el Török- majd Görögországon át – Magyarországot is érintve – végül Németországba.

Nujeen és Christina azt üzenik: senki nem maradhat közömbös.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top