Óraátállítás vasárnap hajnalban!

A téli időszámítás kezdete 2013. október 27. vasárnap. Hajnali 3 órakor 2 órára kell igazítani az órák mutatóit. A vonatközlekedésben három belföldi és tizenegy nemzetközi vonatot érint a vasárnap hajnali óraátállítás – közölte a MÁV-Start pénteken.
Budapest, 2013. október 25., péntek (MTI)

Egy órával többet alhatunk vasárnap!

Téli időszámítás - óraátállítás
Téli időszámítás – óraátállítás

A téli időszámítás életbe lépésével tehát vasárnap hajnalban kell három óráról kettőre visszaállítani az órákat.

Hogyan változik a vonatok ideje az óraátállítás miatt?

Azokat a vonatokat, amelyek hajnali három előtt a célállomásukra érnek, nem érinti a változás. Három belföldi és tizenegy nemzetközi vonat esetében azonban azt javasolja az utasoknak a vasúttársaság, hogy az indulás előtt tájékozódjanak a pontos közlekedési rendről.

Belföldön egy Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre, egy Debrecenből Budapestre és egy Lajosmizséről Budapestre közlekedő vonat érintett.

Nemzetközi viszonylatban egy-egy Budapestről Zürichbe, Münchenbe, Bukarestbe, Berlinbe és Moszkvába induló vonat, illetve ezek Budapestre érkező vonatpárjai, valamint egy Belgrádból érkező nemzetközi gyorsvonat közlekedik az óraátállítás ideje alatt – ismertette közleményében a MÁV-Start.

Az érintett vonatok menetrendjéről, indulási és érkezési időpontjairól részletes információ a MÁV-Start honlapján, a www.mav-start.hu oldalon található, valamint a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is kérhetnek felvilágosítást az érdeklődők.

Kapcsolódó webhely

MÁV-Start

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top