Pedagógus e-portfólió lesz a téma

A pedagógus előmeneteli rendszer egyik fontos eleme az e-portfólió kialakítása és a pedagógus által a rendelkezésére álló online felületen történő feltöltése. Mivel a szakszervezetek és a minisztérium között vannak vitás kérdések, ezért beszélgetni hívja az Emmi a szakszervezeteket az e-portfólióról.

Pedagógus e-portfólió lesz a téma

Az e-portfólió felülettel kapcsolatos szakmai megbeszélésre hívta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága a Pedagógusok Szakszervezetének és a sztrájkmegállapodást aláíró többi szakszervezetnek a vezetőit, szakértőit – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtök délelőtt Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az emberi erőforrások miniszteréhez fordult, mert a sztrájkbizottsággal kötött megállapodás ellenére a pedagógusok minősítési eljárásával kapcsolatos feltételek kialakításába a szakszervezeteket nem vonták be, és kérte a bizottság haladéktalan összehívását.

A Emmi tájékoztatása szerint a megbeszélés lehetőséget teremt a felmerült kérdések tisztázására. Jelezték ugyanakkor, hogy az előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg.

Kapcsolódó szakmai anyag az oktatás.hu-n: Petry Annamária: A tanári e-portfólió gyakorlati megvalósítása

Hozzátették: az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosult 25 761 pedagógusból már 8065 megkezdte e-portfóliójának feltöltését, ez pedig nem igazolja a negatív fogadtatást, az eljárást pedig téves információk alapján tett kijelentések kísérik – fogalmazott az Emmi.

Forrás: MTI | 2014. február 20.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top