Pedagógus monitoring bizottsági ülés

A pedagógusok érdekvédelmi szervezetei részt vettek a tanácskozáson. A köznevelési államtitkárság azt kérte a pedagógus monitoring bizottságtól, hogy segítse az új munkarend és előmeneteli rendszer bevezetését követően a félreértésekből adódó esetleges problémák hatékony és gyors megoldását – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken közleményben az MTI-t.

Budapest, 2013. október 4., péntek (MTI)

A pedagógus érdekvédelem és az igazgatók együttműködésének fontosságát hangsúlyozták

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j) és a képviselők tapsolnak a zárószavazás után az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülésének másnapján, 2013. augusztus 27-én. Az Országgyűlés az ülésen elfogadta a köznevelési törvény módosítását, melynek értelmében a pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra. (MTI Fotó: Kovács Attila)
Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes , Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a képviselők tapsolnak a zárószavazás után az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülésének másnapján, 2013. augusztus 27-én. Az Országgyűlés az ülésen elfogadta a köznevelési törvény módosítását, melynek értelmében a pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra.
(MTI Fotó: Kovács Attila)

A bizottság pénteken a köznevelési államtitkárság kezdeményezésére tartott ülést.

A testület tagjai a minisztériummal januárban megállapodást aláíró Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a hozzájuk csatlakozó Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Pedagógus Ágazata.

Az Emmi közleményében hangsúlyozták, hogy a tárca rendkívül fontosnak tartja az igazgatók, a tankerületi igazgatók és az érdekvédelmi szervezetek együttműködését, hogy az iskolai feladatok elosztása a tantestületeken belül kiegyenlített és igazságos legyen, és a gyermekek, a családok érdekeit, az ország felemelkedését szolgálja.

Az államtitkárság a jövőben is együttműködik az ágazat öt szakszervezetével a megújult köznevelési rendszer sikeres működéséért – írták.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top