Pedagógusok minősítési rendszeréről és a tanfelügyeletről

A pedagógus életpálya nem csak a béremelést és az előmeneteli lehetőséget biztosítja, hanem visszahozza a köznevelésbe a tanfelügyeleti rendszert is. A minősítési eljárásról és a tanfelügyeleti rendszerről tartott sajtótájékoztatót az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. A Csibészke magazin eddig is kiemelten foglalkozott a pedagógusokra vonatkozó hírekkel, így a sajtótájékoztat videóanyaga itt megtekinthető, továbbá letölthető a cikk alján a nemrég megjelent pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer általános tájékoztatója!

Dr. Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.
Dr. Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

2014-ben jön a pedagógusok külső szakmai ellenőrzése

A köznevelés megújításának fontos eleme a tanfelügyelet – külső szakmai ellenőrzés – és a minősítési eljárások bevezetése – hangsúlyozta Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógusok minősítési rendszeréről és a tanfelügyeletről tartott sajtótájékoztatón 2013. december 13-án, Budapesten.

Az államtitkár elmondta, mindkét intézkedés a pedagógiai munka minőségét, a tanítás eredményességét, ezáltal a gyermekek, a családok, az ország javát szolgálja.

Az európai gyakorlat egyértelműen azt mutatja, hogy a köznevelés nem működhet jól külső szakmai ellenőrzés nélkül. A pedagógusok, intézményvezetők, az intézmények munkájának egységes szempontok alapján zajló, átlátható értékelésével a kormány közel harminc éves hiányosságot pótol. A tanfelügyelet bevezetését a felmérések szerint a társadalom közel 90 százaléka támogatja.

Forrás: kormany.hu | 2013. december 13.

Letölthető anyagok:

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez (pdf) »
Országos tanfelügyelet – Kézikönyv általános iskolák számára (pdf) »

Forrás: oktatas.hu

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top