13 tipp √ az otthon biztonsága érdekében

Otthon, biztonság zár, lakat Otthon egyenlő biztonság. Az otthon szó legtöbbünknek valami kellemeset, nyugodtságot, biztonságosat jelent, a helyet, ahol együtt van a család. Sokszor ebben a nyugalomban észre sem vesszük, hogy saját magunk teremtünk lehetőséget a gazembereknek, hogy ezt a biztonságot valamilyen módon megzavarják. Figyelmetlenségünknek az lehet a következménye, hogy otthonunkba betörve megkárosítanak bennünket. Már a közvetlen környezetünkben is egyre többet hallani betörésekről, így mi is joggal tarthatunk attól, hogy besurranó tolvajok tulajdonítják el értékeinket. Mire figyeljünk oda, hogy ennek az esélyét minimálisra csökkentsük?

Akár hol is élünk – lakásban, családi házban – egyformán tartanunk kell a betörőktől. A társasházban élőknek talán kicsit egyszerűbb a dolga, hozzájuk csak egy bejárati ajtón keresztül lehet bejutni, így azt kell jól megvédeni, míg a családi házaknál több lehetőség is van a behatolásra.

Adunk pár hasznos tippet az otthonunk biztonsága érdekében. Ha csak egyet is felhasznál valaki, már tett valamit azért, hogy megnehezítse a betörők dolgát.

13 tipp az otthonunk biztonsága érdekében

 1. Ne posztoljuk a közösségi oldalakon, hogy mikor nem vagyunk otthon!
 2. Ne a lábtörlő alatt tartsuk a pótkulcsot!
 3. Ha csak a szemetet visszük ki, akkor is zárjuk be az ajtót, egy percig se legyen kiszolgáltatott a lakás!
 4. Ne hagyjuk nyitva az ablakokat, amikor eltávozunk otthonról!
 5. Földszinti lakások esetén védhetjük ablakainkat ráccsal.
 6. Válasszunk biztonsági nyílászárókat! Kinyithatatlan ajtó vagy ablak egy profi betörőnek nem létezik, de legalább nehezítsük meg a dolgát!
 7. Szereljünk a bejárati ajtóhoz mozgásérzékelő reflektort.
 8. Szereljünk a bejárati ajtó elé vasrácsot.
 9. Kamera- és riasztórendszert szerelhetünk fel, melyről tájékoztassuk jól láthatóan hívatlan vendégeinket.
 10. Tartsunk házőrző kutyát ott,ahol erre lehetőségünk van!
 11. Megbízható szomszédainkkal beszéljük meg, hogy figyeljen értékeinkre, mi is figyelünk az ővékére.
 12. Védjük a tetőtér felől a házat, azaz a feljáró ajtót zárjuk, megnehezítve így a tetőn keresztüli behatolást!
 13. Vezessük félre a betörőket. Pl.: ha nem vagyunk otthon, időkapcsolóval megoldható, hogy néha felkapcsolódik, majd elalszik a világítás, mintha otthon lennénk…

Van, aki úgy akarja félrevezetni a betörőket, hogy nyitva hagyja a bejárati ajtót. A betörő hátha azt hiszi, biztos van otthon valaki – mivel nyitva az ajtó… Mi ezt a módszert nem javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top