A trükkös tolvajok a rezsicsökkentés okán jutnak be a lakásokba!

Újabb rezsicsökkentésre hivatkozva jutottak be az idős sértettekhez a trükkös tolvajok, de a „pánikgomb” elriasztotta az elkövetőket – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.

Rezsicsökkentésre hivatkoznak a trükkös tolvajok

A segélyhívógomb segített

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrse eljárást indított csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. augusztus 22-én késő délután Jászapáti egyik családi házánál megjelent két ismeretlen személy, akik az áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat. Az idős sértettek házába azzal az ürüggyel jutottak be, hogy a jövőben ismételt rezsicsökkenés várható, ezért az ingatlan villanyóráját és az elektromos berendezéseinek állapotát akarják leellenőrizni.

Mivel a két idegen viselkedése gyanússá vált az idős házaspárnak, ezért az asszony megnyomta a házban lévő segélyhívó gombot, melynek megszólaló hangjára a két ismeretlen férfi az ingatlanból futva távozott.

Ismeretlen tolvaj, betörő, vagy egyéb jómadár
Ismeretlen tolvaj, betörő, vagy egyéb jómadár

Az eddig ismert trükkök

Kérjük, hívják fel idős hozzátartozóik, szomszédjaik, ismerőseik figyelmét, a „trükkös tolvajok” jelenlétére! Az elkövetők az esetek döntő többségében valamilyen szolgáltató (gázóra-, vízóra-, villanyóra-leolvasó, nyugdíjbiztosítási igazgatóság) vagy egyéb hivatalos szervtől érkezett személynek adják ki magukat. Sokszor közüzemi díj  visszatérítésének ürügyén jutnak be az idős emberek otthonába, majd arra késztetik őket, hogy nagyobb címletű pénzt vegyenek elő, felfedve ezáltal a sértettek megtakarított pénzének rejtekhelyét.

Nem lehetünk elég óvatosak

  1. Kérjük, egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket!
  2. Kérjenek igazolványt!
  3. Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát!
  4. Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket!
  5. Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!

Kérik a lakosságot, hogy a fentiek figyelembevételével idegenek érkezése esetén kellő óvatossággal járjanak el, és amennyiben hasonló jellegű bűncselekményt észlelnének, értesítsék soron kívül a legközelebbi rendőri szervet, vagy tárcsázzák a 107, vagy 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikét! Kapjuk el a trükkös tolvajokat!

(Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2013. augusztus 24.)

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top