Argo 2 – elkészült a várva várt folytatás

Befejeződött Árpa Attila filmje, az Argo 2 forgatása. A rendező az MTI-nek elmondta, hogy a bemutatót 2014 tavaszára tervezik.

Budapest, 2013. szeptember 22., vasárnap (MTI)

Jövő tavasszal mutathatják be az Argo 2-t

A 33 napos forgatás nagyrészt Budapesten zajlott, de voltak egzotikus helyszínek is, például Miami, ezenkívül dolgoztak Szlovákiában és Rétságon.

Árpa Attila az Argo 2 című filmről beszél "nyugodt körülmények között".
Árpa Attila az Argo 2 című filmről beszél „nyugodt körülmények között„.
(Forrás: youtube)

A rendező elmondta, hogy mivel folytatásról van szó, meg szeretnének felelni a rajongók elvárásainak, emellett olyan történetet képzeltek el, amely magában is megállja a helyét. „Az alaphelyzet megmaradt: itt vannak a magyar tahó bűnözők, akik Magyarország területén mindig győznek a profi, hightech külföldi bűnözőkkel szemben” – magyarázta a rendező.

Argo 2 rövid története

Egy japán szindikátus meg szeretne szerezni egy adathordozót, amelyet itt őriznek Magyarországon. Felbérelnek egy magyar társaságot, ám véletlenek és balesetek során éppen a Kovács Lajos által alakított Balogh Tibi suttyó bandájára bukkannak” – ismertette a cselekményt Árpa Attila.

Az Argo 2. része a Magyar Nemzeti Filmalap 296 millió forintos gyártási támogatásával készül. Árpa Attila felidézte: két éve kezdtek el a filmmel dolgozni, ám a hazai finanszírozási rendszer átalakítása miatt éppen nem volt hol pályázni.

Akkor a költségvetés alapjait közösségi finanszírozással akarták előteremteni, hiszen az Egyesült Államokban ez működő modell. „A legismertebb így készült film az Iron Sky, amely bár nem lett nagy siker, mégis a rajongók dollárjaiból forgott” – fogalmazott a rendező. Hozzátette, hogy végül a teljes költségvetés tíz százalékát dobták össze a „kisbefektetők„. Árpa Attila pörgős akciófilmet tervez sok lövöldözéssel és az előző résznél is több vérrel.

Régi és új szereplők

A filmben új szereplőként tűnik fel Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter, Téglás Zoltán, a régi gárdából például Bicskey Lukács, Kovács Lajos, Scherer Péter és Kiss József játszik.

A film főcímzenéjét a Tankcsapda írta.

Argo 2 beharangozó videó

Scroll to top