Kaposvár – a Kutatók Éjszakájának programjai 2013. 09. 27-én

Több mint félszáz programmal várják a Kaposvári Egyetemen az érdeklődőket szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakáján.

Kaposvár, 2013. szeptember 22., vasárnap (MTI)

Kutatók Éjszakája – Több mint félszáz program a Kaposvári Egyetemen

Az intézmény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a délután 14 órától éjjel 1 óráig tartó, többnyire óránként változó eseményfolyam jó lehetőséget kínál arra, hogy rávilágítsanak: a tudomány érdekes, a kutatók pedig nem elefántcsonttoronyban élő zárkózott emberek, hanem színes egyéniségek.

Kaposvári Egyetem
Kaposvári Egyetem
Kutatók Éjszakája 2013. 09. 27.

A Kutatók Éjszakáján különböző helyszíneken – az Egészségügyi Centrumban, a Pannon Lovasakadémián, a Bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontban, az Agrár- és Környezettudományi-, a Gazdaságtudományi-, a Művészeti- és a Pedagógiai Karon – várnak mindenkit, aki szeretne megismerkedni az intézmény szerteágazó tevékenységével.

Az érdeklődők találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják az eszközeiket, találmányaikat; előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében megismerhetik a munkájukat. Számos más érdekesség mellett hallhatnak többek között arról, hogy mitől szép a ló, fejhetnek tehenet kézzel, képet kaphatnak a komputertomográfia adta lehetőségekről, belekóstolhatnak az ízletes matematikába, megtudhatják, mit csinál a nyúl éjszaka, mit találhatunk egy könyvpatikában, illetve részt vehetnek egy nyilvános színészmesterség órán.

Kutatók éjszakájának részletes kaposvári programja elérhető itt!

Scroll to top