Forgalomkorlátozások – Budapest 2013. szeptember 22.

Az autómentes nap programjai és a Nemzeti Vágta miatt jelentős forgalomkorlátozások várhatók ma is Budapesten. Az Andrássy út hétfő hajnalig teljes hosszában le lesz zárva, több autóbusz módosított útvonalon közlekedik.
Budapest, 2013. szeptember 22., vasárnap (MTI)

Forgalomkorlátozások az autómentes napon Budapesten

Ingyen a vonaton – csak ma, csak forgalmival

A forgalmi engedélyt bemutató utasok a MÁV-Start és a GYSEV járatain – bármely belföldi forgalomban közlekedő vonaton – ma a másodosztályon díjmentesen utazhatnak. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, a feláras vonatok esetében (például InterCity vonatok) a pót- és a helyjegyet, a pótjegyet vagy a gyorsvonati pótjegyet külön meg kell vásárolni.

Szabadság híd, Budapest
Szabadság híd, Budapest
Forgalomkorlátozások miatt torlódások lehetnek ma Budapesten!
2013. szeptember 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn az európai mobilitási hét nyitórendezvényén arról beszélt, hogy változtatni kell a közlekedési szokásokon a tiszta levegő érdekében, a fenntartható közlekedés megvalósításában pedig személyes felelősséget is vállalni kell.

Az első autómentes napot 1997-ben tartották Franciaországban. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként gépkocsit használó városlakók egy napra tegyék le autójukat és próbálják ki az alternatív közlekedési módokat. Az Európai Bizottság a rendezvényt – amelyet hagyományosan szeptember 22-én rendeznek meg – 2000-ben európai kezdeményezéssé nyilvánította. Budapesten 12. éve rendezik meg a programsorozatot, ami forglomkorlátozásokat okoz.

Scroll to top