Tag Archives: világbajnokság

Világbajnokság címszó alatt elsősorban a különböző sportágak világbajnokságainak információit gyűjtjük a Csibészke Magazinban.

Kézilabda világbajnokság: ott lesz a magyar csapat?

Csak pénteken dől el véglegesen, hogy ott lesz-e a magyar csapat a katari férfi kézilabda világbajnokságon. Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek visszalépett, most mégis indulnának mindketten… A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) legfelsőbb döntéshozó testülete, a tanács pénteken dönt arról, hogy módosul-e, és ha igen, hogyan a január 15-én kezdődő katari férfi világbajnokság mezőnye. A… Read More »

Magyarország-Spanyolország 28-21 (17-12)

Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai világbajnokságon, miután Herr Orsolya kapus és a többiek parádés teljesítményt nyújtva hét góllal verték az esélyes spanyol csapatot. Részletek, a mérkőzés összefoglalója és nyilatkozatok a cikkben!

Németország-Magyarország 27-26 (14-16)

Saját magának nehezített meg a magyar csapat a D csoportbeli második vereségével a további küzdelmeket. A női kézilabda-válogatott kikapott a német csapattól a szerbiai világbajnokság újvidéki csoportjának csütörtöki, utolsó fordulójában. A román válogatott simán verte pénteken a cseh csapatot, ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes a németek és a románok mögött a harmadik helyen végzett a D csoportban és a spanyolokkal játszik a következő mérkőzésen.

Románia-Magyarország 21-17 (8-10)

Három győzelem után itt az első vereség: a hajrára széteső magyar női kézilabda-válogatott 21-17-re kikapott a második félidőben remeklő román csapattól a szerbiai világbajnokság újvidéki csoportjának csütörtöki, negyedik fordulójában. A németek ellen legalább négy góllal kellene győzni a csoport második helyének megszerzéséhez, ami a kedvezőbb sorsolás miatt lenne fontos. A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok remek… Read More »

Magyarország-Tunézia 26-24 (15-15)

Döcögősen indult, nyögvenyelős lett a vége, de mégis győzött a magyar női kézilabda-válogatott Tunézia ellen. A szerbiai világbajnokságon második mérkőzését is megnyerte a magyar csapat. A mérkőzés rövid összefoglalója és a szövetségi kapitányok véleménye a cikkben.

Magyarország-Csehország 35-27 (18-16)

A magyar női kézilabda-válogatott a csehek elleni győzelemmel kezdte világbajnoki szereplését. A magyar csapat – különösen második félidei remek teljesítményével – 35-27-re legyőzte a cseheket a szerbiai világbajnokság újvidéki csoportjának szombati nyitányán. A mérkőzés krónikája és a szövetségi kapitányok nyilatkozatai.

Újvidéken a válogatott

Csütörtökön délben ugyan megérkezett Újvidékre, a világbajnokság D csoportjának helyszínére a magyar női kézilabda-válogatott, ám az még mindig nem dőlt el, hogy Zácsik Szandrát nevezheti-e a világeseményre. Minden esetre szombaton, a csehek ellen megkezdődik a magyar csapat számára a világbajnokság. Előzetes esélylatolgatásunkban megszólal Hajdu János szövetségi kapitány és Tomori Zsuzsanna átlövő.