Világbajnoki bronzérem kosárlabdában!

Frissítve! A nemzetközi szövetség honlapja szerint Dubei Debórát és Kiss Virágot választották be az U17-es női világbajnokság álomcsapatába, azaz a legjobbak közé! Előbbi 15,6 pontot és 5 lepattanót átlagolt a vb-n, míg utóbbi a házigazdák ellen 67-61-re megnyert bronzcsata hőse volt 21 ponttal és 10 lepattanóval.

A két magyar játékos mellett a világbajnok amerikai csapatból Katie Samuelson és Joyner Holmes, valamint a döntőben 40 pontot szóró spanyol Angela Salvadores kapott helyet az All Star-ötösben.

Korábban:

Szenzációs kosárlabda utánpótlás siker! Bronzérmet nyert a magyar válogatott az U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, miután vasárnap hat ponttal legyőzte a házigazda cseh csapatot. Rövid sporthír.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar csapat – mely az elődöntőben az Egyesült Államok együttesétől kapott ki – nem kezdte jól a bronzmeccset, az első negyed után 12 pontos hátrányban állt, ám a félidőre egy pontra megközelítette riválisát. A folytatásban aztán nagy csatát vívott egymással a két gárda, a magyar lányok azonban az utolsó negyed előtt már három ponttal vezettek, s végül 67-61-re nyertek.

A kosárlabda meccs legjobbja Kiss Virág volt, aki 21 ponttal és 10 lepattanóval zárta a találkozót, mellette a 18 pontos Nagy Dorottya is remekül játszott.

MTI 2014. július 6.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top