Négy dolog, amit még te sem tudsz a Cloverfield című filmről

Olvasói értékelés: 1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Még nics szavazat, légy az első!)
Loading...

A filmtörténelemben talán még soha nem övezett akkora titkolózás egyetlen mozifilmet sem, mint a 2008-ban debütáló Cloverfieldet. A J. J. Abrams rendezte katasztrófafilmnek még címét sem ismerték a nyilvános vetítésekig. A Paramount Channel június 12-én újra felidézi a rejtélyes hangulatot és borzongást hoz a hétfő esti szürkeségbe. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk néhány érdekességet a Cloverfieldről, amellyel örökre beírta magát a klasszikus szörnyfilmek világába, melyeket a film adatlapja és előzetese alatt találsz.

Cloverfield (2008) (Cloverfield)
A film címe: Cloverfield (2008) (Cloverfield)
Műfaj: sci-fi
Korhatár: 16 év.
Premier a Paramount Channel műsorán.
Szereplők: Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller,
Odette Annable

Rendezte: Matt Reeves
Vetítés időpontja: 2017. június 12., hétfő, 21:00-kor

Előzetes

A Cloverfield már a bemutató előtt kultusszá vált

A film körüli rendkívüli titkolózás és a tudatos, szinte képkockáról képkockára való szivárogtatás következtében rajongói blogok hada foglalkozott a témával már jóval a film bemutatása előtt. A jól felépített vírusmarketing kampánynak köszönhetően hatalmas felhajtás övezte minden előzetesét, az interneten terjedő félinformációk utáni vadászat pedig valóságos kultusszá alakította a filmet. Az alkotók több weboldalt is készítettek, amelyeken a látogatók fotórészletek összerakásával találhatták meg a film egy újabb „darabját”, de árulkodó jelként néha a filmbeli szörnyeteg is felharsogott, ha sokáig érintetlen maradt a számítógép egere.

Rejtélyes film, cím nélkül?

Cloverfield jelenetfotó 1A filmet eredetileg is Cloverfieldnek nevezték el, ám a nagy érdeklődés miatt gyakran váltogatták a nevét. A kezdetben cím nélküli, 1-18-08-ként emlegetett produkciót készítése folyamán számtalanszor átnevezték, de mivel az aktuális cím mindig kiszivárgott, újra és újra megváltoztatták azt. Végül visszatértek a kezdetekhez, amelynek érdekessége, hogy nem az alkotáshoz, hanem a producerhez köthető – Abrams ugyanis autójával mindig a Clover Field nevű kijáraton tért le Santa Monica-i irodájához.

Az ikonikus New York-i szörny másokat is megihletett

A Szabadság-szobrot könnyedén kettészelő óriás a South Park készítőit is inspirálta, olyannyira, hogy a tizenkettedik évadban két részt is dedikáltak a szörnyetegnek. A Pánjárvány és a Pánjárvány 2: A Rémület című epizódokban a fiúk pénzkeresés céljából perui pánsípbandát alapítanak, de az események hamar kicsúsznak a kezeik közül és egy ősi átkot szabadítanak South Park-ra, ahol a lakosságot óriás tengerimalacok terrorizálják. Az epizódokban a kameramozgások és a szörnyek támadásai is utalnak a Cloverfield ikonikus jeleneteire.

Évekig tartotta a legnagyobb januári bevétel rekordját

Cloverfield jelenetfotó 2A Cloverfieldet 2008. január 18-án több mint 3000 moziban vetítették, a nyitó napon pedig majdnem 17 millió dollár bevételt hozott az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Egészen 2014-ig tartotta a legmagasabb januári bevétel heti átlag rekordját. Világszinten 170 millió dolláros bevételt hozott az alkotóknak.

A világsikerű akciófilm június 12-én 21.00 órától látható a minőségi filmeket sugárzó Paramount Channel műsorán!

Forrás: RedLemon

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

A betolakodó 1. évad 85. rész tartalma

A betolakodó sorozat
Virginiát váratlanul kórházba kell szállítani. Megindul nála a szülés, ám miután megszüli gyermekét, meghal. Carlos Alberto teljesen összeomlik. Családja...
Tovább

Marimar 1. évad 68. rész tartalma

Marimar sorozat a Csibészke Magazinban
Marimar kilakoltatja Angelicat a birtokról. Inocencia és Antonieta is féltékenyek lesznek, mikor megtudják, Marimar az új tulajdonos. Az ügyvéd megüzeni...
Tovább

Halálos fegyver 2. évad 16. rész tartalma

Halálos fegyver sorozat ismertető
Egy banda támadást rendez a Los Angeles-i rendőrség fegyver-visszavásárlási napján, és több száz fegyvert elrabol a helyszínről. Amikor elkapják a banda...
Tovább