Csak színház és más semmi: tv-sorozat a Duna Tv-n

Olvasói értékelés: 1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Még nics szavazat, légy az első!)
Loading...

Csak színház és más semmi címmel 2016. január 10-én vasárnap este indul a sorozat a Duna Tv-n. A hat részből álló sorozat Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével a színház világába enged betekintést. A tv-sorozat alkotói,szereplői, rövid története.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Megafilm Service közös produkciójában készült alkotás 52 perces részeit hetente, vasárnap esténként háromnegyed kilenctől vetítik.

A sorozat vezető írója, Divinyi Réka a szerdai sajtóvetítést követő beszélgetésen elmondta: a film műfaja dramedy, amely egy érzelmes történetet mesél el, néha humorral, néha könnyekkel. Alapvetően női sorozatról van szó, három nő szemszögén keresztül mutatják be a történetet.

A sorozatban három szatirikus hangvételű szál fut párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak. A történet a híres díva (Schell Judit) és rendező férje (Csányi Sándor) magánéleti válsága körül bonyolódik, kerete egy színházi előadás létrejötte, az olvasópróbától a premierig. A szereplők az előadásban játszó színészek, színházi dolgozók.

Goda Krisztina forgatókönyvíró, kreatív producer a szereplők kiválasztásáról elmondta: demokratikus folyamat eredménye volt, a két rendezővel közösen döntöttek a szereposztásról.

A Csak szex és más semmi című filmet idéző címről Kálomista Gábor producer elmondta: Divinyi Rékával és Goda Krisztinával több mint egy évtizede dolgoznak együtt különböző projekteken, az első nagy közös munkájuk volt a nagysikerű film. Hozzátette: régóta szeretett volna a televíziós műfajban is együtt dolgozni az alkotókkal. Arról beszélt, hogy fontosak az ilyen sorozatok, amelyek Magyarország vezető színészeivel, magas minőségben készülnek.

Ez fontos, mind a magyar mozgóképkultúra, mind a televíziózás szempontjából, és egyre több hasonló sorozatnak kellene készülnie – mondta, hozzátéve, hogy erre egyre több lehetőség van és egyre jobb alkotások készülnek. Hál’istennek van rá pénz, van rá akarat és úgy tűnik, hogy nézői igény is – fogalmazott.

A producer az MTI-nek elmondta: a sorozat 400 millió forintból készült.

A produkcióban Schell Judit és Csányi Sándor mellett, Szervét Tibor, Szávai Viktória, Vecsei Miklós, Mikecz Estilla, Fehér Tibor, Lovas Rozi, Géczi Zoltán és Pálos Hanna is szerepel. A rendező Nagypál Orsi és Miklauzic Bence.

Nagypál Orsi elmondta: a sorozatot 65 nap alatt forgatták. A nyáron a Thália Színházban dolgoztak, amikor a színházi évad elkezdődött, kivonultak külső helyszínekre, a forgatás szeptemberben zárult.

Mint mondta, Miklauzic Bencével konfliktusmentesen, harmonikusan dolgoztak együtt. Az, hogy nem lehet észrevenni, melyik jelenetet melyikük rendezte és mikor, az elsősorban a stáb és a színészek profizmusának köszönhető. Miklauzic Bence hozzátette: akkor jó a sorozat, ha nem lehet észrevenni, hogy ki mit rendezett benne, ehhez közöttük is szoros egyeztetésre volt szükség. Elmondta: egy részt átlagosan 11 nap alatt kellett felvenni, a stáb feszített munkatempóban dolgozott.

Divinyi Réka megjegyezte: nem az volt a fő szempont, hogy teljesen hiteles legyen a színházi világ, egy romantikus, szórakoztató történetet szerettek volna elmesélni, és időnként a hitelességet beáldozták ezért. Mindenkit kicsit erősebb vonásokkal rajzoltak meg, és kicsit meredekebb dolgok történnek, mint ami valóban történik egy próbafolyamat alatt, de a színházi élet struktúrája felismerhető. A sorozat a hathetes próbaidőszakot követi végig a bemutatóig.

Az MTI-nek elmondta: nem akartak folytatást készíteni a Csak szex és más semmi című filmhez, a sorozat teljesen más történet, csupán szerettek volna ugyanazzal az alkotógárdával újra együtt dolgozni. A filmmel a közös pont csak az alkotók és a főszereplők, emellett a sorozat hangvétele is hasonló. Goda Krisztina az MTI-nek elmondta: felkérést kaptak a sorozat újabb hat részének megírására, amely egy év múlva készülhet el.

A sorozat operatőre Babos Tamás, line producere Helmeczy Dorottya volt. A díszleteket Klimó Péter, a jelmezeket Zelenka Nóra tervezte.

Csak színház és más semmi főcím

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top