Ebola elleni vakcina van fejlesztés alatt

WHO: hamarosan elérhető lesz az ebola elleni vakcina, melynek hatékonyságát és biztonságosságát jelenleg is vizsgálják.

Az ebola elleni oltóanyaggal való kísérletek az eredeti tervekhez képest egy hónappal korábban, még idén decemberben megkezdődhetnek Nyugat-Afrikában és várhatóan a jövő év közepére több százezer oltóanyag lesz elérhető a járvánnyal sújtotta országok számára – számol be az Egészségügyi Világszervezet jelentéséről a Fox News.

A védőoltás kifejlesztése jelenleg folyamatban van, azonban azok biztonságosságát és hatékonyságát még számos klinikai vizsgálatnak kell igazolnia, mielőtt elérhetővé válik az érintett országok számára.

Bár a vakcina nem csodafegyver, mégis jó eséllyel visszafordíthatja és idővel megállíthatja a járványt

– mondta Marie-Paule Kieny, a WHO tisztviselője sajtótájékoztatón azt követően, hogy a témában egészségügyi szakemberek és gyógyszerészeti hatóságok képviselői folytattak megbeszélést Genovában.

Hozzátette:

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy jövő január helyett már idén decemberben elkezdődhetnek a kísérleti vizsgálatok. Mindez bizonyítja, hogy az érintett szervezetek mekkora erőfeszítéssel dolgoznak a járvány megállításán.

A beszámolók szerint az egyeztetésen széles körű egyetértés volt abban, hogy a finanszírozás kérdése nem jelenthet problémát, a vakcinagyártó cégek is elkötelezettek amellett, hogy megfizethető áron tegyék elérhetővé az injekciót.

Forrás: OrientPress Hírügynökség | Fox News 2014

Ebola vírus
Ebola vírus
Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top