Egymilliárd dollár mozibevételből

Megdőlt az álomhatár

Ismét rekordot döntött a Universal stúdió: filmjeinek észak-amerikai bevételei idén lépték át leggyorsabban az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ez egyébként már a nyolcadik alkalom, hogy a stúdió a tárgyévben egymilliárd dollárt könyvelhet el a hazai mozipénztárakba befolyt összegek után. A kedvező eredményt természetesen az biztosította, hogy idén zsinórban kerültek vászonra a sikerfilmek a stúdió égisze alatt.

Gru 2. Az év legtöbb bevételt hozó animációs filmje lett Amerikában
Gru 2. Az év legtöbb bevételt hozó animációs filmje lett Amerikában (Kép: Filmrakat.hu)

A Gru 2 az év legtöbb bevételt hozó animációs filmje lett, és minden idők legjobb ötnapos nyitó hétvégi bevételét produkálta. A Halálos iramban 6 a stúdió legjobb négynapos nyitóhétvégéjével büszkélkedhet, a film 712 millió dolláros összbevétele pedig a Universal stúdió legjövedelmezőbb sorozatává tette a Vin Diesel nevével fémjelzett franchise-t. A bűn éjszakája című mikro költségvetésű thriller 34,1 millióval nyitott, ami több mint tízszerese annak az összegnek, amiből készült. A film jelenleg 77,5 millió dolláros összbevételnél tart, miközben számos országban még be sem mutatták.

Feledés. Az év egyik legnagyobb sci-fi sikere Tom Cruise főszereplésével (Kép: Filmrakat.hu)
Feledés. Az év egyik legnagyobb sci-fi sikere Tom Cruise és Morgan Freeman főszereplésével (Kép: Filmrakat.hu)

Tom Cruise Feledés (Oblivion) című sci-fije karrierjének második legjobb, a Mission: Impossible franchise-on kívüli nyitását könyvelhette el (37,1 millió), összbevétele 286,1 millió dollár lett. A Személyiségtolvaj bekerült az öt legjobban nyitó korhatáros vígjáték közé (34,6 millió), és 175,1 milliós összbevételt ért el. Ha ezt összeszámoljuk, hipp-hopp és megvan az egymilliárd dollár.

Scroll to top