Elmaradt a tűzijáték több vidéki városban

Budapesten megtartották a hagyományos augusztus 20-ai tűzijátékot, a Balatonnál és több nagyvárosban viszont elmaradtak a rendezvények.

Az időjárás közbeszólt: nincs tűzijáték!

Kivéve Budapest

A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére az idén is tömegeket vonzott a hagyományos augusztus 20-ai budapesti látványosság, amely szeles időben 21 órakor kezdődött meg.

A fővárosban nem maradt el a tűzijáték.
Budapest, 2013. augusztus 20.
Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten. A fővárosban nem maradt el a tűzijáték.
(MTI Fotó: Lakatos Péter)

A fővárosban az idén is három uszályról és a Lánchídról lőtték fel a rakétákat. A pirotechnika biztosítására a szárazföldön huszonegy tűzoltó járművel nyolcvanhét tűzoltó, a Dunán pedig három tűzoltósági mentőhajó és a Szent Flórián tűzoltóhajó állt készenlétben.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti rendezvénnyel összefüggésben nem riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Vidéki helyszínek látványosság nélkül

Ahogy az várható volt, a Balatonnál elmaradtak a központi tűzijátékok, illetve több önkormányzat is lemondta az általa szervezett látványosságot. Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki az állami ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, délután jelentette be, hogy a kormány az operatív törzs döntése nyomán az emberek biztonsága és a vagyoni kár elkerülése érdekében lemondta a hat balatoni helyszínre tervezett központi tűzijátékot. Ez Siófokot, Balatonlellét, Zamárdit, Keszthelyt, Zánkát és Balatonfüredet érintette.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt több más városban – például Debrecenben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, Makón és Hódmezővásárhelyen is – elmaradt a tűzijáték.

(Forrás: MTI)

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top