Fegyverneky mondta ki a végszót Sopronban

Uniqa Euroleasing Sopron-Rivas EcopolisNői kosárlabda Euroliga, hosszabbítás után: Uniqa Euroleasing Sopron-Rivas Ecopolis (spanyol) 81-79 (16-19, 19-8, 20-21, 15-22, 11-9).

A mérkőzés előtt a soproniak kisebb ajándékkal hálálták meg a Rivas küldöttségének a sportszerűséget. Történt ugyanis, hogy az első, spanyolországi mérkőzés előtt a soproni csapat csomagjai elkeveredtek a repülőtéren, így felszerelés nélkül érkeztek a mérkőzés helyszínére. A spanyol csapat segítette ki őket a bajból, aminek aztán az lett a vége, hogy a magyar lányok a kölcsönszerelésben verték meg odakinn a Rivas Ecopolist…

A visszavágó is izgalmasra sikeredett, de nem a szerelések elkeveredése miatt. Sopronban a már korábban a rájátszásba jutott Uniqa Euroleasing Sopron hazai pályán hosszabbítás után, Fegyverneky Zsófia utolsó másodperces triplájával legyőzte a spanyol Rivas Ecopolist a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 12., utolsó fordulójában.

Női Euroliga, 12. forduló, B csoport

Uniqa Euroleasing Sopron-Rivas Ecopolis (spanyol) 81-79 (16-19, 19-8, 20-21, 15-22, 11-9) – hosszabbítás után

A magyar csapat legjobb dobói: Ciglar 17, Fegyverneky 17, Hawkins 14

A rájátszást egy hete, montpellier-i sikerével kiharcoló soproniak – akik 4/7-es győzelmi mérleggel várták a zárófordulót – az első félidőben kiegyenlített csatát vívtak az 5/6-tal álló Rivasszal. A nyitónegyedben az ellenfél volt jobb, ám a folytatásban Igor Polenek vezetőedző együttese – melyben főként az amerikai Tianna Hawkins villogott – 19-8-ra hozta a második játékrészt. A nagyszünetben 35-27 volt az állás.

Térfélcsere után Fegyverneky és Ciglar jóvoltából már 53-42-re elhúzott a magyar bajnok, de hat perccel a vége előtt két pontra felzárkóztak a madridiak. Úgy tűnt, hogy a hajrá a jobban koncentráló riválisé lesz – ráadásul Hawkins kipontozódott -, ám a nemrég honosított Ciglar hat másodperccel a vége előtt 70-70-re kiegyenlített.

A hosszabbításban ismét fej fej mellett haladtak a csapatok, 14 másodperc volt hátra, amikor a Rivas 79-78-ra módosította az eredményt. Ekkor jött Fegyverneky, aki a dudaszó pillanatában egy triplával mégis a hazaiak javára billentette el a meccset, akik így 5/7-es mutatóval fejezték be a csoportkört.

Az Euroliga 20 csapatos mezőnye a körmérkőzéses szakaszban egy hatos és két hetes csoportból állt, melyekből az első négy-négy, illetve a két legjobb ötödik jut tovább a 14 csapatos – immár kieséses rendszerű – rájátszásba.

A Szpartak Moszkva következik!

A B csoport ötödik helyén végző soproniak három év után verekedték be magukat a playoffba, amely március 11-én rajtol.  Uniqa Euroleasing Sopron honlapja már arról is beszámolt, hogy a Szpartak Moszkva ellen, Moszkvában lesz a rájátszás első találkozója. A második mérkőzésre Sopronban, március 14-én kerül sor. A sorozat két nyert mérkőzésig tart, azaz ha nem dől el a továbbjutás két mérkőzésen, akkor március 19-én, Moszkvában lesz a párharc döntője!

Forrás: MTI | 2014. február 26.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top