Miért kellett amputálni Akeem Adams lábát?

Október elején Dr. Szelid Zsolt László a Fradi orvosa 30-40 százalék esélyről beszélt Akeem Adams labdarúgóval kapcsolatban, ekkora sanszot látott arra, hogy elhagyhatja a kórházat. A legfrissebb információk szerint életmentő végtag amputációt hajtottak végre a Ferencváros játékosán. Miért kellett levágni Adams lábát?

Amputálni kellett Akeem Adams bal lábát, állapota továbbra is súlyos

Akeem Adams a Fradi labdarúgója a Trinidadi válogatottban
Akeem Adams a Fradi labdarúgója a Trinidadi válogatottban
Mindenki aggódik a gyógyulásáért

A Ferencváros trinidadi futballistájának – aki szeptember 25-én kapott szívinfarktust – állapota továbbra is súlyos.

A Akeem Adams trinidadi futballistának – a klub keddi közleménye szerint – a végtagizomzat elhalása a másfél héttel ezelőtti súlyos szívinfarktus és a keringés összeomlásának szövődményeként alakult ki. A műtét a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta.

A műtét sikerült, Akeem Adams keringése stabil, de állapota továbbra is súlyos, életveszélyes.” – áll a közleményben.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!

A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában rosszul lett és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták.

Adamset azóta is a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelik. Korábban dr. Szelid Zsolt László, a Ferencváros orvosi stábjának tagja úgy nyilatkozott, hogy a futballistának 30-40 százalék esélye van arra, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat.

A játékos családja Magyarországon tartózkodik.

Scroll to top