Mozinet Filmnapok 2013. július 19-21.

A 2013. július 19-21. között megrendezésre kerülő Mozinet Filmnapok keretében nem csak az elmúlt évek legnagyobb fesztiválsikerei láthatók kedvezményes áron, de több ingyenes kísérőprogram színesíti a palettát, elsősorban a gasztronómia és a tango kedvelői számára.

Tánc és sushi a Mozinet Filmnapok rendezvényei között

Július 19-én, pénteken a Tango Libre – Szabad a tánc 18:00 órai vetítését megelőzően Laurinyecz Fanni és Rózsa Fekete Róbert, a Tangószínház tagjai tartanak rövid táncbemutatót a Művész moziban.

Mozinet Filmnapok plakátja. A rendezvény 2013. 07. 19 - 21. között kerül megrendezésre.
Mozinet Filmnapok plakátja. A rendezvény 2013. 07. 19 – 21. között kerül megrendezésre.

Július 20-án, szombaton látható a budapesti Művész Moziban 18:45-kor a Sushiálmok című film, mely a 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono segítségével avat be a három Michelin-csillagos éttermének kulisszáiba. A vetítést a mozi melletti Odeon Undergroundban (Teréz körút 30.) beszélgetés követi a japán gasztronómiáról, perfekcionizmusról és kultúráról, Chef Maki, Magyarországon élő japán szakácsnő, a Makifood alapítója, Jókuti András, a Világevő gasztroblog szerzője és Dr. Vihar Judit a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke részvételével. A mindenki számára nyilvános beszélgetést Molnár Kata Orsolya, a HVG gasztronómiai szakírója vezeti.

Július 21-én, vasárnap 18:00-kor a korábban nagy vihart kavart, a Velencei Filmfesztiválon két díjjal is kitüntetett Nők férfiak nélkülről a vetítést követően az Odeonban Ablaka Gergely, politológus, közel-kelet kutató, az ELTE ÁJK oktatója és Dr Stahl Zsófia beszélgetnek az iráni nők helyzetéről.

Ráadásul minden jegy vásárlás mellé egy pecsét jár, melyből ötöt összegyűjtve a néző a hatodik jegyet a Filmnapok egyik tetszőleges Művész mozis előadására ingyen kapja.

A Mozinet Filmnapok részletes budapesti programja itt található meg.

Scroll to top