Nagy sportágválasztó Kőbányán 2013. szeptember 13-14.

Olimpiai és világbajnokok népszerűsítik a sportot 2013. szeptember 13-14-én a 13. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban. Ezen a hétvégén Budapesten kívül Cegléden, Orosházán és Siófokon is tartanak sportágválasztót, s az országos méretű rendezvénysorozat 2013. szeptember 20-21-én Szegeden, Makón, Pápán és Szentesen, egy héttel később pedig Hódmezővásárhelyen folytatódik.

Budapest, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI)

Kőbányai sportágválasztó gála olimpiai és világbajnokokkal

Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a hétvégi eseményen több mint 90 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni edzők és szakemberek segítsége mellett. Az interaktív sportági palettán az egyéni és csapatsportágak, a labdajátékok és a küzdősportok, szabadidős és versenysportágak, téli és nyári mozgásformák, a nagy múltú vagy éppen újdonságnak számítók ugyanúgy megjelennek. Péntek reggel 9-től az oktatási intézmények csoportjait, másnap főleg a nagyközönséget, a családokat várják a szervezők, akik szerint az első napra már 7 ezren jelezték részvételüket, s összesen 20 ezer érdeklődőre számítanak.

Mások mellett Erdei Zsolt is ott lesz Kőbányán, a nagy sportágválasztón.
Mások mellett Erdei Zsolt, a mozgalom nagykövete is ott lesz Kőbányán, a nagy sportágválasztón.
(Fotó: Flickr )

Sportcsillagok a sportválasztó helyszínén

A fővárosi sportágválasztón a magyar sport több jeles képviselője is ott lesz, így az olimpiai aranyérmes Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Növényi Norbert, Pulai Imre és Storcz Botond, vagy éppen a világbajnok Erdei Zsolt, Cseh László és Monspart Sarolta.

A sajtótájékoztatón az ötkarikás aranyérmes cselgáncsozó, Kovács Antal arról beszélt, hogy Pakson eddig öt alkalommal rendeztek sportágválasztót, s ezek hatására 30-50 százalékkal emelkedett a városban a sportoló gyerekek száma, ezzel együtt pedig szüleik is többet mozognak, mint korábban.

Újdonságok a programban

A szervezők ezúttal is számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Először képviselteti magát a rendezvényen a sporthorgászat, a kerékpár-labda, a buborékfoci és a street workout, a technikai sportágak pedig külön szigettel jelennek meg Mini Autó-Motor Sport Expo néven.

Két új téma is része az idei Budapesti Nagy Sportágválasztónak, mégpedig a példaképek és a környezettudatosság. Ami az előbbit illeti, a rendezvény helyszínén meg lehet tekinteni a Kolonics György Emlékkiállítást, a Magyar Sportmúzeum jóvoltából pedig az Olimpia és nevelés címet viselő sporttörténeti tárlat lesz látható. A rendezők jótékonysági felhívással is szeretnék megszólítani a kilátogatókat, arra kérve őket, hogy hozzák magukkal azokat a tanszereiket, amelyeket már nem használnak. Az adományokat a Hegyem Mozgalom juttatja el a rászoruló családoknak, a jövő heti szegedi sportágválasztó alkalmával. A bokszvilágbajnok Erdei Zsolt, a mozgalom nagykövete elmondta, hogy eddig már közel 500 családon segítettek.

Kapcsolódó webhely

Sportágválasztó honlapja

Scroll to top