Gülseren szerepében Nurgül Yeşilçay

Nurgül Yeşilçay színésznő Gülseren szerepét alakítja a Megtört szívek című televíziós sorozatban. A török sztár 1998 óta szerepel filmekben és sorozatokban, egyik filmjében már 2008-ban láthatta őt a magyar mozikedvelő közönség.

Az 1976. március 26-án született Nurgül Yeşilçay A másik oldalon című német-török filmben egy prostituált lányát alakította, akit terrorizmus vádjával keres a rendőrség. A filmet 2008. április 10-én mutatták be a hazai mozik. A legnagyobb sikerét azonban nem ezzel érte el napjaink egyik legnépszerűbb török színésznője.

A Vicdan című török drámában nyújtott alakításáért 2008-ban elnyerte a legjobb színésznőnek járó Arany Narancs díjat az Antalya Orange Filmfesztiválon.

Nurgül Yeşilçay - a Megtört szívek sztárjaFotó: TV2 Sajtószoba

A 2014-ben készült Megtört szívek sorozat révén igazi sztár lett Magyarországon is. A török sorozatműhely nívós telenovelláinak igazi gyöngyszemében abszolút pozitív hőst alakít, aki anyatigrisként óvja saját és nevelt lányát, miközben rátalál az igaz szerelem.

Magánélete

Nurgül Yeşilçay elvált színésznőként egyedül neveli 2005. május 22-én született fiát, Osman Nejatot. Osman édesapja Cem Özer török színész-rendező, akivel 2004-ben házasodtak össze és 2010-ben váltak el.

A török sztár a közösségi oldalakon

Facebook oldala: https://www.facebook.com/nurgulyesilcayy/
Twitter oldala: https://twitter.com/nrglyslcy/

További Nurgül Yeşilçay hivatkozások

A színésznő kétnyelvű weboldala: http://nurgulyesilcay.com.tr/

Nurgül Yeşilçay a filmszínészekről, filmekről, filmsorozatokról vezetett  legnagyobb online információs adatbázisban, az IMDB-n: http://www.imdb.com/name/nm0947721/

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top