Portugál győzelem született az Eurovíziós Dalfesztiválon

Pápai Joci dala az Origo a nyolcadik helyet szerezte meg a 2017. évi Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a végső győzelmet a portugál Salvador Sobral szerezte meg. Íme a győztes dal:

Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

A különleges előadással a szakmai zsűrinél és a közönségnél is egyaránt jól szerepelt a portugál versenyző, így nem is volt kérdés, hogy ő nyeri a kijevi döntőt. Salvador Sobralt csak a bolgár versenyző tudta megszorítani, ám hamar, jóval a szavazás lejárt előtt kiderült, hogy ezen az estén nem győzhető le a Amar Pelos Dois című dal. Ez egyben azt is jelenti, hogy a következő Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét Portugália fogja megrendezni.

Pápai JociA magyar énekes Pápai Joci a zsűrinél nem szerepelt jól, mindössze 48 pontot kapott. Ám a közönség segítségével beverekedte magát a TOP10-be, a tőlük kapott 152 (!) ponttal megszerezte a nyolcadik helyet. Az összpontszámot tekintve a magyar énekes dupla annyi pontot szerzett, mint tavaly (az idei verseny kommentátoraként közreműködő) Freddie!

Így szerepelt Pápai Joci a kijevi döntőben:

Pápai Joci – Origo

A 62. Eurovíziós Dalfesztivál Kijevben portugál sikert hozott, de a magyar csapatnak sem kell szégyenkeznie. Pápai Joci – elsősorban a közönségnek köszönhetően – a 42 induló ország versenyzői között az előkelő 8. helyet szerezte meg.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top