Tom Hanks a kalózok fogságában

Szereti az unokáját Tom Hanks

Ez természetes dolog, de az talán túlzás, amit a www.dailymail.co.uk cikke adott hírül, azaz a világsztár nagypapa szinte le sem tette egész idő alatt Olivia Jane nevű legfiatalabb unokáját. Hamarosan azonban muszáj lesz egy rövid időre megválniuk egymástól, hiszen A világhírű színészre fontos feladatok várnak.

New York-i Filmfesztivál

A New York-i Filmfesztivál Tom Hanks társaságában ünnepel. A rangos fesztivál vezetői a héten jelentették be, hogy idei esemény megnyitó gálavetítésén Hanks új filmjét, a Phillips kapitány-t (12E) (Captain Phillips, hazai bemutató: november) vetítik majd.

Tom Hanks új filmje 2013-ban: Phillips kapitány (Captain Phillips, hazai bemutató: november)
Tom Hanks új filmje 2013-ban: Phillips kapitány (Captain Phillips, hazai bemutató: november)

A film forgatását Paul Greengrass, két Bourne-film rendezője irányította, a történet pedig azon a 2009-ben megtörtént eseten alapul, amikor a Maersk Alabama nevű teherhajtót szomáliai kalózok foglalták el, és kapitányát túszul ejtették. Az immár 51. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon természetesen Tom Hanks valamint jó néhány szomáliai színész is részt vesz majd – a gálabemutatón Hanks egyúttal az Oscar-versenyt is megnyitja: hiszen az izgalmas filmben nyújtott alakításával kapcsolatban bennfentesek máris egy új Oscardíj jelölést jósolnak.

A filmmel és Tom Hanks játékával kapcsolatos várakozásokat jelzi, hogy egy bő héttel később, október 9-én a Phillips kapitány a Londoni Filmfesztivál gálamegnyitóján ünnepelheti európai premierjét – ami szintén fontos állomása lehet az Oscarért folyó versenynek.

(Forrás:IC Press)

 

Scroll to top