Quantcast

Vaddisznó veszély a lakott területeken

Egyre több felől halljuk, hogy vaddisznó jelent meg az utcán, a kertben, vagy más lakott területen. Ez a könnyen és gyorsan alkalmazkodó állat minden olyan élőhelyen megjelenik, ahol megtalálja a számára kedvező létfeltételeket. Legutóbb Budapesten, a IV. kerületben tűnt fel és mindjárt meg is támadott egy kerékpárost…
Budapest, 2013. október 23.

Kerékpárost támadott meg a vaddisznó

Vaddisznó veszély Budapesten
Vaddisznó fekszik egy IV. kerületi gyárudvaron 2013. október 23-án, miután altatófegyverrel elaltatták. Előbb a IV. kerületi Pozsonyi-lakótelepen tűnt fel, később Újpest-Központban felborított egy kerékpáros nőt, majd továbbszaladt. A nőt az Uzsoki kórházba szállították. Az állatot végül egy gyárépületbe terelték, ahol altatólövedékkel meglőtték, majd egy állatotthonba szállították.
MTI Fotó: Lakatos Péter

Amikor a vaddisznó lakott területre téved, akkor elsősorban táplálékot keres. Az elhanyagolt gyümölcsösök, kertek remek éléskamrát jelentenek neki, mert amellett hogy élelemhez jut, az elhanyagolt területeken nem is háborgatják.

Van azonban hogy az éhes állat a gondozott kerteket is meglátogatja. Ilyenkor segítséget kérhetünk a helyi vadásztársaságtól, de magunk is védekezhetünk a vaddisznó ellen a kerítés megerősítésével. Vigyázzunk, a vaddisznó veszélyes állat, van amikor emberre támad!

Legutóbb Budapesten, a IV. kerületben támadott meg egy kerékpárost vaddisznó. Az állatot csak altató lövedékkel lehetett megfékezni(képünkön).

 

Scroll to top