X-Faktor nyertese Opitz Barbara

Opitz Barbara, Gorbunov Dmitrij és Mata Ricsi küzdöttek a fináléban az X-Faktor minden eddiginél nagyobb nyereményéért, az este sztárvendége a korábbi győztes Tóth Andi volt.

A nézők szavazatai alapján Opitz Barbara lett az idei X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehet át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat. De itt nem ér véget az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb tehetségkutató műsora: jövőre is lesz ugyanis X-Faktor!

Opitz Barbara így nyert 2016-ban X-Faktort

Tetőfokára hágott a hangulat és az izgalom is szombat este az X-Faktor stúdiójában, ahol már csak Opitz Barbara, Gorbunov Dmitrij és Mata Ricsi volt versenyben a győztes címért.

X-Faktor nyertese Opitz Barbara - X-Faktor 2016
X-Faktor nyertese Opitz Barbara (fotó: rtlklub.sajtoklub.tv)

Két közös dal erejéig szombat este visszatértek a már kiesett versenyzők is: Dánielfy Gergő, Jáger Kinga, Vincze Aliz Liza, Balogh Eszter, Fejes Szandra, Ónodi János, a Ham Ko Ham, a Jaggers és a Soulbreakers. A finálé extra-produkciójaként pedig a legutóbbi X-Faktor győztese, Tóth Andi énekelte el egyik legújabb dalát, amelynek a szövegét is ő írta.

A finalisták – Opitz Barbara, Gorbunov Dmitrij és Mata Ricsi – először azokat a dalokat énekelték el, amelyeket még a válogatóra hoztak magukkal. Az első kör után kicsit megijedhettünk, ugyanis mindhárman elmaradtak a várakozástól! Ekkor még megjósolni sem lehetett Opitz Barbara győzelmét! Szerencsére a mentorok – különösen Tóth Gabi! – óriási energiákkal továbbsegítették pártfogoltjaikat!

A következő blokkban mentoraikkal duetteztek a tehetségek. Így Opitz Barbi Tóth Gabival, Gorbunov Dmitirj és Mata Ricsi pedig Puskás Petivel állt színpadra. Ezek a produkciók fényévekkel voltak jobbak az előzőeknél mindhármuk esetében.

Gorbunov Dmitrij lett a harmadik

Ezt követően lezárult az első körös szavazás: az sms-ben és az RTL24 nevű applikáción keresztül beérkezett szavazatok alapján Gorbunov Dmitrij lett az idei X-Faktor harmadik helyezettje.

Így már csak Opitz Barbi és Mata Ricsi énekelhette el a még elő nem adott párbajdalát, majd a győztesek dalát. Ez utóbbit idén Szabó Ádám írta, aki korábban nemcsak a Csillag Születik, hanem az X-Faktor színpadán is bizonyított már. A produkciók után Puskás Peti Mata Ricsi mentoraként – nagyon sportszerűen – előre vetítette Opitz Barbara győzelmét. Nézd meg a nyertes előadásában a Csillanj fel című dalt:

Opitz Barbi: Győztes dal – Csillanj fel

Az újraindított szavazást követően a nézők hozták meg a végső döntést is: Opitz Barbara lett a 2016-os X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehetett át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat.

Opitz Barbara a 2016-os X-Faktor fináléban
Opitz Barbara a győzelem pillanatában (fotó: rtlklub.sajtoklub.tv)

2017-ben pedig újabb tehetségek kaphatnak lehetőséget, hiszen folytatódik az X-Faktor! S hogy mikortól és hogyan lehet majd jelentkezni, az kiderül a Fókusz hétfő esti adásából, amely 19 órakor kezdődik az RTL Klubon.

Forrás: RTL Magyarország
Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv

Sztár:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top