A legjobb kutyás filmek

A legjobb kutyás filmekben központi szerep jut a szeretetnek, a ragaszkodásnak és nem utolsó sorban a humornak is. Akkor is szeretjük a kutyás történeteket, ha kicsit magunk is belehalunk amikor a film végén elpusztul a kutya. (vagy csak megjátssza azt… lásd a cikkben!)

Szubjektív válogatásunk a következő

A legjobb kutyás filmek főszereplői
A legjobb kutyás filmek főszereplői

A legjobb kutyás filmek listája

 

Beethoven

A vadóc bernáthegyi a gyerekek kedvence, a családfő ellensége a filmben, amiből aztán rengeteg humoros helyzet kerekedett. Hogy a számtalan folytatás jót tett-e a történetnek, azt döntse el mindenki maga! Az első rész Charles Grodinnal a főszerepben 1992-ben jelent meg a mozikban.

Egyik kopó, másik eb

Tom Hanks partnere egy folyton nyálas nagydarab bordeaux-i dog volt, aki a Hooch névre hallgatott. Kell-e mondani, hogy az öntörvényű, koszos, nyálas kutya és a rendmániás rendőrnyomozó végül sikeresen elkapta a bűnözőket? Ebben a filmben azok voltak az emlékezetes jelenetek, amikor Hooch megrázta a fejét és széjjelszórta az amúgy is folyton lelógó nyálát… Szerintem ezt Hanks sem felejti el egy életre!

Marley meg én

Ez a film egy zsemleszínű labrador retriever szomorú véget ért, de egyébként vidám története. Attól kezdve, hogy fiatal gazdáihoz kerül (Owen Wilson és Jennifer Aniston), az egyik bosszúságot okozza a másik után, joggal pályázik a világ legrosszabb kutyája címre. De ott van velük a nap minden órájában és amikor megbetegszik kétségbeesés lesz úrrá nem csak a gazdáin, de a nézőkön is.

Kutyám, Jerry Lee

Kiváló rendőrkutya, de kezelhetetlen Jerry Lee. Német juhász, K9-es, okos, sikeres, de senkinek nem kell a rendőrségen, mert nem tudnak különcségével mit kezdeni. Nagyjából olyan, mint Dooley (James Belushi) nyomozó. Talán nem véletlen hogy épp ők dolgoznak együtt. A film nagyjelenete az, amikor a lőtt sebbel lábadozó Jerry Lee eljátssza Dooleynak, hogy elpusztult.

Hacsi, a leghűségesebb barát

A film főszereplője Hacsi a japán származású Akita, aki soha nem hozza vissza senkinek a labdát, ám minden nap kimegy gazdája elé az állomásra és ott várja. Akkor is, amikor az idős professzor gazdi már meghalt. Aki látta Hacsit az állomáson ülve várni a többé már nem jövő gazdáját, az biztos nem felejti el sohasem!

A vadon hívó szava

Buck, a vastag szőrű bernáthegyi, skót juhász keverék Jack London világhírű regényéből többször is kilépett a mozivászonra. Legutóbb 2020-as mozifilmben láthattuk őt, a főszereplő Harrison Ford oldalán. Az aranyásós, kutyás alaszkai történet egy újabb bizonyíték arra, milyen erős lehet a kötelék ember és kutya között. A részletes filmajánló itt érhető el: A vadon hívó szava

Nekünk ezek a legjobb kutyás filmek. Már hallom is, miért maradt ki a …

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top