Albán krémes receptje

Albánkrémes sütemény receptje a Csibészke MagazinbanAz albán krémes is olyan sütemény, amit hosszabb ideig tart leírni mint elkészíteni. Megsütjük a tésztát, megfőzzük a krémet és felverjük a habot, megszórjuk csokival. Nagyjából ennyi!

Hozzávalók

Tésztához

  • 7 tojás sárgája,
  • 1 egész tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 12 evőkanál víz,
  • 1 dl étolaj,
  • 20 dkg liszt,
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 sütőpor

Egy szelet albán krémes ebéd utánra?

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 8 – 10 evőkanál cukor,
  • 7 tojásfehérje,
  • 0,5 liter víz.

Tetejére:

  • Fél liter tejszínhab,
  • 1 vaníliás cukor.

A sütemény elkészítése

Tészta

  1. A tojás sárgáját és az 1 egész tojást keverjük ki a cukorral.
  2. Adjuk hozzá a vizet, az olajat, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele és előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük meg.

Krém

  1. A pudingport keverjük el a cukorral és a vízzel, majd főzzük sűrűre.
  2. A tojásfehérjét verjük fel habbá és keverjük hozzá a még meleg pudinghoz.

Összeállítás

  • A tészta tetejére simítsuk rá a krémet, s tegyük vissza a sütőbe kb. 3-5 percre, majd azután hagyjuk kihűlni.
  • A tejszínhabot verjük fel kemény habbá a vaníliás cukorral és kenjük rá a krémre.
  • Másnapig hagyjuk állni, vagy legalább fél napot.
  • Tetejét megszórjuk kakaóporral vagy csoki reszelékkel.
  • Felszeletelve szervírozzuk.

Aki csokireszelékkel díszíti a süteményt, vegye figyelembe csokireszelési tippünket!

Scroll to top