Az albán krémes is olyan sütemény, amit hosszabb ideig tart leírni mint elkészíteni. Megsütjük a tésztát, megfőzzük a krémet és felverjük a habot, megszórjuk csokival. Nagyjából ennyi!
Hozzávalók
Tésztához
- 7 tojás sárgája,
- 1 egész tojás,
- 20 dkg cukor,
- 12 evőkanál víz,
- 1 dl étolaj,
- 20 dkg liszt,
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 sütőpor
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor,
- 8 – 10 evőkanál cukor,
- 7 tojásfehérje,
- 0,5 liter víz.
Tetejére:
- Fél liter tejszínhab,
- 1 vaníliás cukor.
A sütemény elkészítése
Tészta
- A tojás sárgáját és az 1 egész tojást keverjük ki a cukorral.
- Adjuk hozzá a vizet, az olajat, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele és előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük meg.
Krém
- A pudingport keverjük el a cukorral és a vízzel, majd főzzük sűrűre.
- A tojásfehérjét verjük fel habbá és keverjük hozzá a még meleg pudinghoz.
Összeállítás
- A tészta tetejére simítsuk rá a krémet, s tegyük vissza a sütőbe kb. 3-5 percre, majd azután hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot verjük fel kemény habbá a vaníliás cukorral és kenjük rá a krémre.
- Másnapig hagyjuk állni, vagy legalább fél napot.
- Tetejét megszórjuk kakaóporral vagy csoki reszelékkel.
- Felszeletelve szervírozzuk.
Aki csokireszelékkel díszíti a süteményt, vegye figyelembe csokireszelési tippünket!