Autóipari életpálya

Győr az alapfokú oktatástól az egyetemi képzésig úgy alakította ki oktatási rendszerét, hogy figyelembe vette a térség autóipari szakemberigényét. Az autóipari életpálya megvalósul a városban, melyet a győri intézmények közös standdal mutatnak be a november eleji budapesti Automotive Hungary járműipari szakkiállításon – közölte az MTI-vel a városháza sajtófőnöke.
Budapest, 2013. október 27., vasárnap (MTI)

Audi - a győri autóipari életpálya fontos részeAz Automotive Hungary járműipari szakkiállításon megjelenik az életpálya

Domanyik Eszter elmondta: az intézmények az Audi 100 négyzetméteres standja mellett jelennek meg, kétharmad ekkora területen. Céljuk a győri autóipari életpálya-modell bemutatása, valamint Győr sokszínűségének és a város által nyújtott kiváló lehetőségeknek méltó megjelenítése.

Négy évvel ezelőtt indítottuk útjára a már győriként ismert modellt, amelynek lényege, hogy az alapfokú oktatástól az egyetemi képzésekig figyelünk arra, hogy kielégítsük a térség járműiparának szakemberigényét, valamint a város által nyújtott egész életen át tartó perspektívát vázoljunk fel – fejtette ki a sajtófőnök.

Közlése szerint a szakkiállításon együtt mutatja be a életpályát a győri önkormányzat, a Széchenyi István Egyetem és több helyi szakiskola, a megyei iparkamara, a munkaügyi központ, a helyi autóipari klaszter, és képviselteti magát a járműiparra fókuszáló győri “tudományos játszótér“, a Mobilis is.

Győr egy életen át tartó perspektívát tud nyújtani, hiszen tanulni, munkát találni, továbbképezni magunkat, családot alapítani és kikapcsolódni is jó választás városunk – mondta Domanyik Eszter.

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top