EB 2016: Albánia-Románia 1:0

Vereséggel búcsúzott a Franciaországtól a román labdarúgó válogatott az Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, az A csoport harmadik fordulójában. A magyar csapattal egy selejtező csoportból bejutott Románia utolsó lett csoportjában. Albánia még továbbjuthat.

Albánia 3 ponttal fejezte be a csoportküzdelmeket. Ha a magyar válogatott már nem szerez több pontot a csoportkörben, akkor is megelőzi őket az összevetésben.

A mérkőzés összefoglalója

Az első játékrészben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de meggyőző albán fölény jellemezte a játékot. A szünet előtt Sadiku jóvoltából Albánia válogatottja megszerezte a vezetést.

A második félidőben az egyenlítésért harcoló román csapat átvette az irányítást, a 63. percben egy ellentámadás után Memushaj révén mégis az albánok hagytak ki ígéretes helyzetet. Ezután felváltva adódtak a lehetőségek a csapatok előtt, a 76. percben Andone a keresztlécet találta el, Románia pedig hiába igyekezett, az albánok végig felügyeletet alatt tartották a játékot a hajrában, megnyerték a találkozót, így a románok a csoport negyedik helyén végeztek és kiestek.

A csoport másik mérkőzésén gól nélküli pontosztozkodás után az első és második helyen továbbjutott Franciaország és Svájc.

Albánia-Románia 1:0

Csoport: A
Gólszerzők: Sadiku (43.)
Kiállítva: –

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top