EB 2016: Anglia-Wales 2-1

Bale ismét betalált szabadrúgásból, ám Wales nem tudta az előnyét megtartani az utolsó percben fordító angolok ellen. Rooney ismét irányító középpályást játszott, ezúttal jól.

A mérkőzés fontosabb pillanatai

Az első játékrészben főként a két 16-os között folyt a játék, majd egy meg nem ítélt angol 11-es miatt háborgott a közönség. Ben Davies büntető területen belüli kezezése maradt megtorlatlanul. A játékrész hajrájában Gareth Bale megszerezte a vezetést, a Real Madrid csatára – akárcsak szombaton Szlovákia ellen – ismét szabadrúgásból volt eredményes, így a walesiek vonulhattak előnnyel pihenőre. Hart hol volt?

Hodgson jó érzékkel nyúlt a cserékhez a szünetben, mivel a frissen beálltak közül Daniel Sturridge beadását némi kavarodás után Vardy lőtte a kapuba, így az angolok kiegyenlítettek. Az egyenlítő gól után az angolok birtokolták többet a labdát, ám fölényük csak a 91. percben érett (győztes) góllá: Sturridge közelről talált be, és nyílttá tette a továbbjutási esélyeket.

A második forduló szerdai meccsén a szlovákok legyőzték az oroszokat, így a B csoportban Anglia 4 ponttal az élre ugrott, megelőzve az egyaránt 3 pontos Walest és Szlovákiát.

Csoport: B
Gólszerző(k): Vardy (56.), Sturridge (91.), illetve Bale (42.)
Kiállítva: –

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top