EB 2016: Magyarország-Portugália 3-3

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon. Háromszor vezetett a piros-fehér-zöldben játszó csapat, a portugálok háromszor egyenlítettek. A ferencvárosi Gera Zoltán 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. Az E csoportban a belgák legyőzték Svédországot, így Magyarország-Belgium mérkőzés következik a legjobb 16 között.

A mérkőzés összefoglalója, a gólszerzők és a szövetségi kapitányok nyilatkozata.

A mérkőzés összefoglalója

A magyar csapat Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szerezett vezetést. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A csapat a szurkolókkal ünnepel a lefújást követően:
EURO 2016: Magyarország-Portugália 3-3
MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyarország-Portugália 3-3

Csoport: F
Gólszerző(k): Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 62.)
Kiállítva: –

A szövetségi kapitányok nyilatkozata

Bernd Storck:

A torna előrehaladtával egyre jobb és jobb teljesítményt nyújt a csapatunk. Csak elismerően tudok nyilatkozni a játékosaimról, akiknek gratulálok. Engem nem lepett meg a teljesítményük, tudtam, mire képesek” – mondta a német szakember, aki annak örült leginkább, hogy most már nemcsak a védekezést sikerült jól megszervezni, hanem a támadójátékot is.

Storck a meccset elemezve úgy fogalmazott, a végén már érthetően nem akartak kockáztatni, és egy idő után Portugália is visszafogottabb volt a biztos továbbjutás birtokában.

Ahogy a torna előtt mondtam, mind a 23 játékosom beszállhat, bárki bármikor bevethető – mondta Storck annak kapcsán, hogy valamennyi sárga lapos játékosát kihagyta a kezdőcsapatból.

Újságírói kérdésre a szakember külön szót ejtett Gera Zoltánról. Elárulta: eleinte úgy tervezte, hogy pihenteti a játékost a kieséses szakaszra, de aztán a szerepeltetése mellett döntött, és Gera nem is okozott csalódást, sőt, 37 éves kora ellenére “rendkívül kivételes volt“, amit nyújtott.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos úgy fogalmazott: szerencsések, hogy még versenyben vannak.

Kemény mérkőzés volt. Kidolgoztuk a helyzeteket, és ezúttal be is lőttük őket.

Az F csoport másik mérkőzésén Izland legyőzte az osztrákokat és megszerezte a második helyet.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

A vidéki doktor 21. évad 2. rész tartalma

A vidéki doktor Német tévéfilmsorozat
Osterloh professzor császármetszést végez, ezzel megmenti Maren és kislánya életét. Louisa egészségesen jön a világra. Dr. Jan Bergmann, az újdonsült apa...
Tovább

Jóban Rosszban sorozat 3309. rész tartalma

Jóban Rosszban televíziós sorozat
Konrád alkudozik Rudasékkal, hogy megmentse Alizt és magát. Konrádék megmenekülnek, de az új gengsztereken nem sikerül fogást találni. Kardos és Dóra
Tovább

A betolakodó 1. évad 26. rész tartalma

A betolakodó sorozat
Junior elhatározza, hogy megszökik Tanjával, csakhogy Tanja is megtudja a szörnyű igazságot. Maricruz kolostorba akar vonulni, nehogy Aldon áll...
Tovább