EB 2016: Magyarország-Portugália 3-3

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon. Háromszor vezetett a piros-fehér-zöldben játszó csapat, a portugálok háromszor egyenlítettek. A ferencvárosi Gera Zoltán 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. Az E csoportban a belgák legyőzték Svédországot, így Magyarország-Belgium mérkőzés következik a legjobb 16 között.

A mérkőzés összefoglalója, a gólszerzők és a szövetségi kapitányok nyilatkozata.

A mérkőzés összefoglalója

A magyar csapat Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szerezett vezetést. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A csapat a szurkolókkal ünnepel a lefújást követően:
EURO 2016: Magyarország-Portugália 3-3
MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyarország-Portugália 3-3

Csoport: F
Gólszerző(k): Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 62.)
Kiállítva: –

A szövetségi kapitányok nyilatkozata

Bernd Storck:

A torna előrehaladtával egyre jobb és jobb teljesítményt nyújt a csapatunk. Csak elismerően tudok nyilatkozni a játékosaimról, akiknek gratulálok. Engem nem lepett meg a teljesítményük, tudtam, mire képesek” – mondta a német szakember, aki annak örült leginkább, hogy most már nemcsak a védekezést sikerült jól megszervezni, hanem a támadójátékot is.

Storck a meccset elemezve úgy fogalmazott, a végén már érthetően nem akartak kockáztatni, és egy idő után Portugália is visszafogottabb volt a biztos továbbjutás birtokában.

Ahogy a torna előtt mondtam, mind a 23 játékosom beszállhat, bárki bármikor bevethető – mondta Storck annak kapcsán, hogy valamennyi sárga lapos játékosát kihagyta a kezdőcsapatból.

Újságírói kérdésre a szakember külön szót ejtett Gera Zoltánról. Elárulta: eleinte úgy tervezte, hogy pihenteti a játékost a kieséses szakaszra, de aztán a szerepeltetése mellett döntött, és Gera nem is okozott csalódást, sőt, 37 éves kora ellenére “rendkívül kivételes volt“, amit nyújtott.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos úgy fogalmazott: szerencsések, hogy még versenyben vannak.

Kemény mérkőzés volt. Kidolgoztuk a helyzeteket, és ezúttal be is lőttük őket.

Az F csoport másik mérkőzésén Izland legyőzte az osztrákokat és megszerezte a második helyet.

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top