EB 2016: Izland-Ausztria 2-1

Kiestek az osztrákok, miután 2:1-re kikaptak Izlandtól a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon az utolsó csoportmérkőzésükön. Izland a magyar válogatott mögött, csoport másodikként jutott tovább az F csoportból.

Izland a portugálokkal remiző magyar csapat mögött a csoport második helyezettjeként jutott tovább és a nyolcaddöntőben Angliával találkozik hétfőn Nizzában.

A mérkőzés összefoglalója

Az első félidő második percében Gudmundsson a kapufát találta el, majd a 12. percben a másik oldalon Arnautovic elvette a labdát Halldórsson kapustól, de nem tudott az üresen maradt hálóba találni. Bödvarsson találata után is Arnautovic próbálkozott leginkább az osztrákoknál, és bár a kihagyott tizenegyes sem szegte kedvüket, és 61 százalékos volt a labdabirtoklásuk az első félidőben, nem tudtak egyenlíteni.

A szünet után előbb a ziccerbe kerülő David Alaba lövését blokkolták, majd Gylfi Sigurdsson lőtt a kapufa mellé. A folytatásban is mindkét oldalon voltak helyzetek, Schöpf megszerezte Ausztria első gólját az Európa-bajnokságon, majd ismét Gylfi Sigurdsson hagyott ki nagy lehetőséget. Marc Janko beállása ismét lendületet adott az osztrákok támadójátékának, de minden lehetőségüket kihagyták, ráadásul a meccs utolsó percében egy ellentámadás végén Izland megszerezte a győztes gólt.

Izland-Ausztria 2-1

Csoport: F
Gólszerzők: Bödvarsson (18.), Traustason (94.), illetve Schöpf (60.)
Kiállítva: –

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top